Не засмічуймо наші ліси: закликають лісівники Березнянщини

4 роки ago admin 0

Великоберезнянщина – унікальної краси край, і передусім неповторними лісами. Не дивина, що з настанням літа чимало людей саме у лісових масивах чи поблизу них знаходять найпривабливіше місце відпочинку. Популярними за межами району є Блакитна лагуна неподалік Чорноголови, зони відпочинку у Костринському, Жорнавському, Лютянському та інших лісництвах.

На жаль, немало відпочивальників залишають після себе буквально гори сміття, непогашене багаття, поламані кущі й дерева. А ще багато великоберезнянців та гостей краю чомусь вважають навколишні ліси місцем, куди можна викидати різний непотріб. Ми часто спостерігаємо не тільки на місцях масового відпочинку, але й у віддалених лісових ділянках сліди неохайності: поліетилен, пляшки, побутове сміття.

Лісівники нашого підприємства закликають відвідувачів лісових масивів бути чемними та культурними – не смітити в лісі, а коли вирушаєте на відпочинок, візьміть із собою пакет і приберіть за собою. Перед тим, як залишити місце після відпочинку, подумайте, чому не можна допустити накопичення сміття у лісах або будь-яких інших природних об’єктах. Нагадуємо, що навіть невеликі сміттєзвалища порушують нормальний обіг речовин в екосистемі, небезпечні речовини безперешкодно потрапляють та отруюють ґрунти і води, тварин.

До речі, наші фахівці постійно звертаються до жителів та гостей нашого краю з попередженнями не допускати засмічення лісових масивів побутовими відходами, встановлюють у лісах аншлаги, біг-борди на цю тематику, обладнують спеціальні місця для відпочинку зі столом та лавками, встановлюють контейнери для збору сміття, але залишених відпочивальниками відходів не стає менше.

Така поведінка у лісі карається законом. Останнім часом зросли суми штрафів за завдання шкоди навколишньому середовищу. Але куди ефективнішою була б зміна ставлення людей до природи. Ми мусимо усвідомити свою відповідальність з світ навколо себе, повинні нарешті зрозуміти, якої непоправної шкоди завдаємо лісам покинутим сміттям. Зробімо зелену красу нашого краю чистішою! На радість нам та наступним поколінням



Великоберезнянщина – унікальної краси край, і передусім неповторними лісами. Не дивина, що з настанням літа чимало людей саме у лісових масивах чи поблизу них знаходять найпривабливіше […]