Закарпатські рятувальники взяли участь у засіданні “круглого столу” з питань міжнародного співробітництва

4 роки ago admin 0

2 липня на базі Ужгородського національного університету відбувся “круглий стіл” з організаціями та установами області, які реалізують транскордонні проекти в рамках програм “Польща – Білорусь – Україна” та “Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна” на 2014-2020 роки. На зустріч завітали голова Закарпатської ОДА Олексій Петров, голова обласної ради Михайло Рівіс, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв та ректор УжНУ Володимир Смоланка.

Під час засідання “круглого столу”, у якому взяв участь і начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області Мирослав Щербей, учасники обговорили актуальний стан впровадження проектів, окреслили основні труднощі, які можуть виникнути, та сформулювали оптимальний варіант їх вирішення. Подібна міжнародна співпраця надзвичайно важлива для розвитку регіону, адже надає додаткові можливості для соціального та економічного розвитку Закарпаття, зокрема й через залучення міжнародної технічної допомоги.

Рятувальники краю вже мають позитивний досвід реалізації спільних проектів із вогнеборцями Польщі, Чехії, Угорщини тощо. Тож пріоритетним завданням для них є подальше налагодження співпраці з рятувальними службами інших країн та покращення матеріально-технічної бази Служби порятунку, а відтак – і забезпечення надійного захисту для населення краю.

 IMG_4182.JPG   IMG_4194.JPG

 

У ДСНС України у Закарпатській області