У лісівників Бичкова понад 100 фазанів (ВІДЕО)

4 роки ago admin 0

На Рахівщині, в селі Верхнє Водяне вирощують фазанів рідкісних порід. В місцевому лісництві 2 роки тому звели кілька вольєрів і купили 12 молодих фазанів. Тепер їх тут сотня: королівські, румунські, золоті, алмазні та звичайні.

За словами лісівників, природні умови нашої місцевості дуже підходять для проживання фазанів. Цьому підтвердження є і наявність фазанів у природному середовищі. Загалом фазани витримують температуру і до -40 градусів за умови наявності корму. Самці мають красивий яскравий окрас, на другому році життя у них виростає довгий хвіст. Пір’я самок сірого кольору – це, пояснюють мисливці, щоб вона могла сховатися в заростях і висиджувати яйця.

Фазанарій має бетонний фундамент, щоб до птахів не змогли дістатися собаки і лисиці. Вольєр будували лісівники та єгері. Першочергове завдання фазанарію – поповнення фауна та розвиток туризму. Лісівники кажуть, що згодом у фазанарію буде ще поповнення новими птахами.

Планують лісівники побудувати тут інкубатор, акліматизатор, щоб вирощувати своїх фазанів. Це буде значно дешевше, ніж купувати їх.

На Рахівщині, в селі Верхнє Водяне вирощують фазанів рідкісних порід. В місцевому лісництві 2 роки тому звели кілька вольєрів і купили 12 молодих фазанів. Тепер їх […]