Іршавські вогнеборці стали переможцями у змаганнях за міжнародним форматом «Firefighter Combat Challenge», які на Закарпатті проходили вперше

5 років ago admin 0

Сьогодні, 30 жовтня, в м. Іршава на базі 5-ї державної пожежно-рятувальної частини уперше на Закарпатті пройшов Чемпіонат серед пожежно-рятувальних підрозділів області за звання “Кращий пожежний-рятувальник” у форматі міжнародних змагань “Firefighter Combat Challenge”. За звання найсильнішого змагалося понад 60 вогнеборців із 16 команд рятувальників районних та міських підрозділів обласного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій.

На урочистому відкритті учасників  привітав начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області Роман Гудак та зауважив, що  дані змагання проводяться з метою підвищення рівня професійної майстерності та фізичної підготовки пожежних-рятувальників та мають свою специфіку виконань і певну відмінність від українських стандартів і зовсім не схожі на традиційний пожежно-прикладний спорт.

Програма заходу видалася дуже насиченою і на учасників чекали непрості випробування. Підйом рукавної лінії по сходових маршах на майданчик 3-го поверху навчальної вежі, укладання рукавних скаток у контейнер; “силовий тренажер”, де ударами кувалди необхідно перемістити балку вагою 72,5 кг на 1,5 метра; заливка мішені влучним “пострілом” з пожежного рукава. А на завершення проводилася “евакуація” потерпілого із небезпечної для життя зони. У ролі постраждалого виступав спеціальний, навчальний 80-кілограмовий манекен, який потрібно було перенести на 30-метрову відстань до фінішу. Увесь цей комплекс вправ виконувався учасниками на швидкість та у чіткій послідовності. Також учасники змагалися в повному бойовому спорядженні, яке використовується під час ліквідації майже кожної пожежі. За неналежне виконання компетентне журі додавало додаткові (від 1до 10 секунд) штрафи або ж учасника дискваліфіковували.

На фініші більшість учасників змагань були одностайні, що найскладніше було – це контролювати дихання, а найважче – тягнути 80 кг манекена. А головне, такі  вправи розвивають у бійців пожежної охорони не лише фізичну силу, витривалість та швидкість, але й навчають оперативно зорієнтуватися на місці виникнення будь-якої надзвичайної пригоди та прийняти вірне рішення в екстремальній ситуації.

За підсумками, в індивідуальних забігах з результатом 110,6 сек. кращим виявився Михайло Костак – пожежний-рятувальник 5-ї ДПРЧ м. Іршава, “срібло” з результатом 119,52 сек. виборов Ярослав Мелеш – начальник караулу також з Іршави, а третім (141,42 сек)  фінішував Сергій Флейса – пожежний-рятувальник 10-ї ДПРЧ м. Хуст.

У командній естафеті першою була команда господарів змагань, другими фінішували берегівські рятувальники, а третіми – бійці ДСНС Рахівщини.

У загальнокомандному заліку перемогу здобули бійці ДСНС Іршавського гарнізону, друге місце посіли вогнеборці Великого Березного, а “бронзовими” призерами стали рятувальники м. Хуст.

Переможці та призери змагань нагороджені медалями та цінними подарунками, а перехідний Кубок залишиться у господарів змагань, де він буде зберігатися до наступного турніру.

 

1.jpg

 

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

У ДСНС України у Закарпатській області