Майже 90 тисяч саджанців оселилися у лісах Перечинщини

4 роки ago admin 0

Є таке визначення: «Людина повинна побудувати будинок, посадити дерево і виховати сина». Цю фразу можна зрозуміти буквально, і ми будуємо будинки, садимо дерева на своїх ділянках і виховуємо дітей. Це прекрасно. Але можна подивитися на неї по відношенню до нашого спільного дому – Землі, природи. Наш будинок – це весь простір нашої життєдіяльності.

Будинок – це наша Батьківщина. Діти – це ті, хто прийде слідом за нами, ті, кому жити на цій Землі завтра. І, звичайно, дерева, ліс – легені планети, постачальники кисню – без цього «зеленого золота» життя на землі не буде, не буде щастя в нашому спільному домі.

Весна – благодатна пора року, щоб садити дерева. В гірських районах акції з лісовідтворення тільки починаються, а в низовині в деяких лісгоспах повністю завершені. Як до прикладу в Перечинському лісгоспі. Власноруч важку працю лісівники зробили самі, хоча в минулі роки їм допомагали представники громадськості та учні шкільних лісництв.

В цьому році за час лісокультурної кампанії було проведено відновлення лісу на площі 36,8 га, з них 7,6 га лісові культури, 29,2 га сприяння природному поновленню. За весь період лісовідновлення було висаджено майже 90 тисяч саджанців основних лісоутворюючих порід.

Є таке визначення: «Людина повинна побудувати будинок, посадити дерево і виховати сина». Цю фразу можна зрозуміти буквально, і ми будуємо будинки, садимо дерева на своїх ділянках […]