Журналістський престур по будівельних майданчиках Ужгорода: робітники одного з будівництв поспішили припинити роботу

4 роки ago admin 0

З початку березня  на підприємствах будівельної галузі Закарпаття тривають профілактичні заходи з питань офіційного оформлення трудових відносин, які проводять  фахівці Управління Держпраці. За словами начальника Управління Богдана Дороша, в області налічується близько семи сотень об’єктів будівництва, відвідування яких заплановане упродовж  інформаційної кампанії, що триватиме до кінця березня.

Учора відбувся своєрідний престур на три такі об’єкти, розташовані в Ужгороді. Захід був організований силами посадовців Управління Держпраці за участі інспекторів праці Ужгородської міської ради.

Будівельникам пояснили,  як правильно оформлювати трудові договори між працівником та роботодавцем, як діяти у випадку, коли роботодавець утискає трудові права своїх найманих працівників тощо.

Першим  з трьох об’єктів інспектори та журналісти відвідали будівництво на вулиці Собранецькій. Незважаючи на те, що відвідування мало лише превентивний характер, будівельники припинили роботу, залишили свій обід та розійшлися. Вдалося поспілкуватися тільки з робітниками будівництва на вулиці Університетській.

Директор фірми-замовника Іван Синетар розповів: «Законодавство в нашій країні, як ми всі знаємо, часто міняється, вносяться різні корективи. Зрозуміло, що ми намагаємося встигати за цими змінами, але додаткова інформація ніколи не завадить. Тому ми з радістю готові послухати і в майбутньому виконувати норми закону. Зараз у нас тут працюють понад 25 осіб. Частина – на умовах постійного працевлаштування, інші – за цивільно-правовими угодами».

Послухали також роз’яснення інспекторів обласного Управління Держпраці і працівники будівництва на вулиці Гленца.

Начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Закарпатській області  Ярослав Турянський розповів, що з початку інформаційної кампанії вже вдалося відвідати 67 об’єктів будівництва. Далі отримана під час профвідвідувань інформація буде проаналізована, після чого проводитимуться інспекційні відвідування і до тих, хто не прислухався до порад Держпраці, вживатимуться заходи відповідного реагування.