Закарпатська область: рятувальники взяли участь у “круглому столі” з питань взаємовідносин між бізнесом та Державними контролюючими та фіскальними органами

5 років ago admin 0

Сьогодні, 16 листопада, на базі управління ДСНС України у Закарпатській області відбувся “круглий стіл” за участю представників основних державних контролюючих і фіскальних органів, представників головних державних інспекторів краю, представників Державної регуляторної служби у Закарпатській області, бізнес-структур, громадських організацій та підприємців.

Для початку, заступник начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області з питань запобігання надзвичайним ситуаціям Роберт Варга коротко ознайомив присутніх з основними вимогами постанов Кабінету Міністрів України від 5 вересня 2018 року № 715  та № 716. Саме останніми запроваджено нові критерії розподілу суб’єктів господарювання та ліцензіатів за ступенями ризику, за участю представників Державної регуляторної служби.

Під час засідання було проведено обговорення механізмів розподілу суб’єктів господарювання та ліцензіатів за ступенями ризику та обробка пропозицій щодо внесення змін  до Кодексу цивільного захисту щодо забезпечення техногенної та пожежної безпеки

Відтепер при визначенні критеріїв ризику, кожен інспекційний орган має спершу визначити для себе основні цілі державного контролю (життя та здоров’я людини, належна якість продукції, національна безпека держави тощо), основні небезпечні події та їх негативні наслідки, на попередження яких спрямована його діяльність, а також встановити зв’язок між такими наслідками та відповідними кількісними та якісними показниками.

За словами Роберта Варги, на даний момент оперативно-рятувальна служба Закарпаття – це державна структура, яка має широкий спектр діяльності, зокрема: цивільний захист населення, запобігання та реагування на техногенні та пожежні ризики, контроль за станом пожежної й техногенної безпеки та цивільного захисту на об’єктах області. Тому порозуміння між роботодавцями та рятувальниками має бути на найвищому рівні та суто в рамках законності. Також він звернув увагу на  той факт, що підприємцям треба займатись питаннями пожежної та техногенної безпеки постійно, із року в рік, а не відкладати питання, як то кажуть «у довгий ящик».

 

У ДСНС України у Закарпатській області

20181116_103857.jpg20181116_103930.jpg

20181116_103956.jpg