240 лікарень визначено в Україні для госпіталізації інфікованих на COVID-19

4 роки ago admin 0

МОЗ України визначив 240 медичних закладів для госпіталізації пацієнтів з COVID-19, стан яких погіршується.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ України.

“Передбачено 240 медичних закладів на всій території України … Відповідні заклади охорони здоров’я відібрані і схвалені очільниками областей, регіональними департаментами охорони здоров’я, рекомендовані НСЗУ спільно з МОЗ. Пріоритетним критерієм вибору визначено безпеку пацієнтів”, – йдеться у повідомленні.

За даними, які отримала НСЗУ від зазначених медзакладів, усі вони мають необхідне обладнання, щоб надавати допомогу хворим на коронавірус.

Зокрема, у 240 закладах передбачено 4189 місць для ізоляції хворих, 67 тис. ліжко-місць, з них 11 тисяч – інфекційних,1716 – ліжко-місць у відділеннях інтенсивної терапії. Кількість апаратів ШВЛ складає 1868 одиниць. В лікарнях працює 5855 лікарів – анестезіологів (2161 лікар), інфекціоністів, терапевтів та педіатрів (3700).

У МОЗ наголосили, що список лікарень буде збільшуватись у разі необхідності.

Пацієнти, які відчувають симптоми COVID-19, не можуть звертатися самостійно до цих закладів охорони здоров’я. Це може загрожувати їхньому здоров’ю.

“При виявленні симптомів COVID-19 пацієнтам потрібно зателефонувати своєму сімейному лікарю, а при наявності важких симптомів – температура вище 38, яка не збивається, та утруднене дихання – телефонувати “103”, -повідомляє МОЗ.