Мукачівське ТОВ оштрафували за порушення законодавства щодо використання праці іноземців

4 роки ago admin 0

Під час планової перевірки одного з мукачівських ТОВ фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області встановили факт порушення вимог законодавства про зайнятість населення. Як з’ясувалося,  на посаді директора цього підприємства з квітня 2018 року по теперішній час працює громадянин Румунії. Іноземець мав відповідний дозвіл на працевлаштування, виданий Закарпатським обласним центром зайнятості однак з терміном дії  з 23.10.2018 року до 23.10.2019 2019 року.

Як встановлено в ході перевірки та підтверджено табелями обліку використання робочого часу і відомостями нарахування заробітної плати, протягом квітня-жовтня 2018-го і жовтня-грудня 2019-го румун виконував функції директора ТОВ, за що отримував заробітну плату, не маючи на це  дозволу на працевлаштування.

За частиною 5 статті 53 Закону України «Про зайнятість населення»,  у разі застосування роботодавцем праці іноземців або осіб без громадянства та осіб, стосовно яких прийнято рішення про оформлення документів для вирішення питання щодо надання статусу біженця на умовах трудового або іншого договору без дозволу на застосування праці іноземця або особи без громадянства, стягується штраф за кожну особу у двадцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої на момент виявлення порушення.

На підставі цієї законодавчої норми на мукачівське товариство з обмеженою відповідальністю, яке неправомірно використовувало працю іноземця, накладено штраф у розмірі дев’яносто чотири тисячі чотириста шістдесят  гривень.