«Реформи» лісової галузі дісталися Закарпаття

4 роки ago admin 0
Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства повідомляє, що Державним агентством лісових ресурсів України запущено пілотний проект електронного реєстру лісорубних квитків на заготівлю деревини та онлайн-карти рубок.
 
Відтак, учора, 13 листопада, до даного проекту було постійних лісокористувачів Закарпатської області, в яких запроваджено єдину державну систему електронного обліку деревини за наявності картографічних матеріалів лісового фонду з прив’язкою до квартальної сітки лісового фонду (в електронному форматі Shapefile).
 
Реєстр лісорубних квитків розміщено на сайті державного підприємства «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» (ЛІАЦ) https://lk.ukrforest.com/.
 
Тут можна ознайомитися (з комп’ютера чи телефону) з переліком лісорубних квитків та ділянками, на яких відбувається чи відбуватиметься заготівля деревини, а також знайти їх на онлайн-карті.
 
Перебуваючи на території лісового фонду з ввімкненою геолокацією в смартфоні геопозиція автоматично буде відображена на онлайн-карті з інформацією про квартал виділ та загальною характеристикою ділянки (під виділу).
 

Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства повідомляє, що Державним агентством лісових ресурсів України запущено пілотний проект електронного реєстру лісорубних квитків на заготівлю деревини та онлайн-карти […]