Фейк розвінчано – Ужгородську районну лікарню не закривають

4 роки ago admin 0

Останнім часом серед жителів району шириться інформація про нібито закриття Ужгородської районної лікарні, у зв’язку з тим, що її не включили до переліку опорних закладів охорони здоров’я.
Враховуючи актуальність питання райдержадміністрація та районна рада повідомляє, що закривати ті лікарні, які не ввійшли до переліку опорних, не будуть. Вони надаватимуть планове лікування та працюватимуть у звичному режимі.
Над розвитком районної лікарні триває постійна робота, що дозволяє їй відповідати вимогам та дає можливість увійти до списку опорних. За останні три роки районна лікарня значно наростила свій потенціал за рахунок покращення матеріальної бази (закуплено та оновлено медичного обладнання майже на 25 млн. грн.), кадрової політики і за рахунок реконструкції та капітального ремонту лікарні (освоєно 22 млн. грн.). В районному бюджеті на 2020 рік передбачено фінансування реконструкції та капітального ремонту лікарні на суму майже 7 млн. грн.
Крім того, на останній сесії районної ради, що відбулася 14 лютого, депутати одноголосно прийняли рішення про виділення додаткових коштів в сумі близько 3 млн. грн. на капітальний ремонт поліклінічного відділення лікарні, яке буде завершено найближчим часом.
Матеріально-технічна база лікарні та висока кваліфікація лікарів дає змогу забезпечити населення доступними та сучасними медичними послугами.
У ході реформи галузі охорони здоров’я Ужгородська районна лікарня перетворена у комунальне некомерційне підприємство „Ужгородська районна клінічна лікарня Ужгородської районної ради” та готова до укладання контракту з Національною службою здоров’я України. Подано заявку на 10 пакетів медичних послуг.
З метою запобігання виникненню соціальної напруги, керівництво району вже звернулося до облдержадміністрації та Кабінету Міністрів України щодо розгляду внесення змін до додатку затвердженого розпорядження Кабінету Міністрів України від 15.01.2020 року №23-р в частині включення КНП «Ужгородська районна клінічна лікарня Ужгородської районної ради» до переліку опорних лікарень.
Питання функціонування галузі охорони здоров’я є пріоритетом у роботі районної влади. На цю галузь спрямовуються кошти з різних джерел. На сьогоднішній день закуплено 15 службових автомобілів для медичних працівників в сільській місцевості району та будується 7 сучасних амбулаторій.
В цьому контексті щонайменш дивною виглядає заява депутата Ужгородської районної ради, який напередодні оприлюднив протилежну інформацію, при цьому підтримуючи на засіданнях ради усі ініціативи щодо розвитку медичного закладу.