На Ужгородщині вперше проведуть конкурс на заміщення посад директорів п’яти загальноосвітніх навчальних закладів

5 років ago admin 0

Сьогодні, 31 липня, в ході підготовки до проведення конкурсу на заміщення вакантних посад керівників комунальних закладів освіти Ужгородського району відбулося засідання конкурсної комісії.
Відповідно до прийнятого у вересні 2018 року Закону України про освіту та затвердженого районною радою відповідного Положення, такі конкурси повинні проходити публічно. 
Цьогоріч конкурс проводитиметься на заміщення вакантних посад керівників комунальних закладів Есенської, Худлівської, Шишлівської загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів Ужгородської районної ради Закарпатської області та Паладь-Комарівецької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Ужгородської районної ради Закарпатської області і Минайської загальноосвітньої школи І ступеня Ужгородської районної ради Закарпатської області.
До складу комісій увійшли працівники виконавчого апарату районної ради, представники педагогічного колективу та батьківського комітету вищезгаданих шкіл.
Тож на порядку денному засідання конкурсної комісії питання щодо допущення кандидатів до участі в конкурсному відборі. Голова комісії, директор Кам’яницької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Михайло Мазюта, ознайомив присутніх із документами, поданими кандидатами на заміщення вакантних посад керівників вказаних навчальних закладів. 
Усі документи відповідають критеріям, що визначені Положенням про конкурс на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти Ужгородської районної ради. 
Що стосується самого конкурсу, то він проходитиме 5-6 серпня 2019 року, в два етапи: претенденти письмово відповідатимуть на питання зі знання законодавства України, а також будуть вирішувати ситуаційні завдання психологічного та практичного характеру.
Усі кандидати допущені до участі у конкурсі.