На Закарпатті тривають профілактичні заходи задля мінімізації ризиків виробничого травматизму

4 роки ago admin 0

Аналіз виробничого травматизму на Закарпатті за минулий рік  показав, що найбільш травмонебезпечними в краї залишаються такі галузі, як машинобудування, де було зафіксовано 10 нещасних випадків, соціально-культурна сфера і деревообробка – по 6 випадків, а також будівельна галузь, де торік сталося 4 нещасні випадки, пов’язані з виробництвом.  Два випадки з летальним наслідком мали місце на будівництві, по одному – на підприємствах деревообробної та хімічної галузей.

Задля вироблення дієвих механізмів протидії виробничому травматизму фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області проводять різнопланові заходи профілактичного характеру на тих підприємствах краю, де фіксується збільшення кількості нещасних випадків, робота яких пов’язана з підвищеною небезпекою або які експлуатують відповідне обладнання. 

Нещодавно головні державні інспектори відділу нагляду в будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді та на виробництвах і об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці Михайло Повх, Розалія Федоришин та Андрій Ковальчук відвідали ТзОВ «КІФА», що в Іршавському районі, де провели для працівників цього підприємства  практичний семінар.

У ході проведення заходу були оглянуті виробничі потужності цього підприємства – КІФА виготовляє будівельні матеріали з власної видобувної сировини,  тому його діяльність пов’язана з роботами підвищеної небезпеки.

Галузеві інспектори акцентували увагу відповідальних осіб ТзОВ на важливості дотримання організаційних і технічних заходів безпечного виконання робіт, проведення стажування новачків, забезпечення трудового колективу необхідними засобами індивідуального захисту, якість якого підтверджена відповідним сертифікатом тощо.

Принагідно посадовці Управління Держпраці вказали  на деякі виявлені  порушення вимог охорони праці та резюмували, що важливим чинником для мінімізації ризиків виробничого травматизму є контроль за дотриманням вимог охорони праці та підвищення рівня культури охорони праці працівників.