Всеукраїнський вебінар для педагогічних працівників із професій швейної галузі

5 років ago admin 0

Днями відбувся відеоміст „Досвід. Питання. Відповіді” –про роботу навчально-практичних центрів швейної галузі. В онлайн-заході взяли участь навчально-методичні центри професійно-технічної освіти у Дніпропетровській, Волинській та Закарпатській областях, а також заклади професійної (професійно-технічної) освіти цих областей, на базі яких створені навчально-практичні центри з професій швачка, кравець, закрійник.

Методисти НМЦ ПТО ділилися досвідом роботи з організації методичного супроводу діяльності НПЦ сучасних швейних технологій і дизайну. Педагогічні працівники Криворізького навчально-виробничого центру та Луцького центру професійно-технічної освіти розповідали про впровадження елементів дуальної форми здобуття освіти з професії швачка, роботу з надання платних послуг у навчально-практичних центрах, проведення стажування на базі НПЦ.

Представники Закарпаття презентували діяльність НПЦ Хустського професійного ліцею сфери послуг. Т.Мейгес, старший майстер цього закладу освіти, ознайомила із сучасною матеріально-технічною базою навчально-практичного центру сучасних швейних технологій і дизайну, яка є основою для упровадження сучасних виробничих технологій. А методист ліцею Т.Мальцева інформувала про роботу зі створення навчально-методичного забезпечення діяльності центру.

Методист НМЦ ПТО Л.Войченко зупинилася на проблемах та труднощах, з якими стикаються навчально-практичні центри в організації підвищення кваліфікації, стажування педагогічних працівників, професійно-технічного навчання, перепідготовки дорослого населення. Також акцентувала увагу на досягненнях НПЦ Хустського професійного ліцею сфери послуг у створенні електронного посібника та електронної бази навчальних матеріалів для підготовки кваліфікованих робітників з професій швачка, кравець, у тому числі й проведення дистанційного навчання.

Учасники відеомосту обмінялися думками, пропозиціями щодо покращення роботи навчально-практичних центрів та почерпнули для себе нові ідеї, реалізація яких сприятиме активізації та розширенню напрямків діяльності НПЦ швейної галузі.

Навчально-методичний центр

професійно-технічної освіти

у Закарпатській області