Актуальні питання організації навчальної діяльності у 2019/2020 н.р. – тема засідання методичної секції заступників директорів з навчальної роботи

5 років ago admin 0

Засіданням методичної секції заступників директорів із навчальної роботи розпочато роботу обласних методичних секцій педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти у 2019/2020 навчальному році.

 

17 вересня відбувся вебінар з теми„Актуальні питання організації навчальної діяльності та забезпечення якості навчання у 2019/2020 навчальному році”, в якому взяли участь заступники директорів з навчальної (навчально-виховної) роботи закладів П(ПТ)О, де здійснюється загальноосвітня підготовка.

Роботу розпочала Світлана Вайда, методист НМЦ ПТО, керівник секції, яка зазначила, що оцінкою реальних навчальних досягнень здобувачів освіти є результати ЗНО.

Аналізуючи результати роботи минулого навчального року, вона зазначила, що рівень навчальних досягнень та якості знань із загальноосвітньої підготовки продовжує залишатися низьким. За підсумками цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання випускники ЗП(ПТ)О мають найнижчі показники результативності.

У рамках роботи вебінару опрацьовано методичні рекомендації Міністерства освіти і науки України щодо викладання навчальних предметів, організації освітнього процесу у 2019/2020 навчальному році. Методист звернула увагу присутніх на послідовне впровадження у зміст навчальних програм компетентнісного підходу, на зміни в програмах для учнів І та ІІ курсів.

Відповідно до плану роботи також розглядалися питання:

– про ведення журналів теоретичного навчання (щодо інтегрованих предметів);

– про розробку, погодження та затвердження навчальних програм інтегрованих предметів;

– про надання інформації щодо моніторингових досліджень, зведених відомостей тощо;

– проведення всеукраїнського конкурсу „Учитель року – 2020” (у номінаціях „Зарубіжна література”, „Історія”, „Хімія”).

На завершення роботи керівник секції зосередила увагу присутніх на підготовці до ДПА у поточному навчальному році, ознайомила з переліком нормативно-правової документації, що регламентує організацію та проведення ЗНО у 2020 році.

Навчально-методичний центр

професійно-технічної освіти

у Закарпатській області