Стало відомо, скільки браконьєрів зупинено на Хустщині

5 років ago admin 0

Особливої актуальності набрало питання боротьби із браконьєрством, що трактується законодавством, як недозволене добування об’єктів тваринного світу, незаконне #полювання на рідкісні види тварин, або полювання поза сезоном, #полювання чи #рибальство у недозволених місцях під час нересту та зимового періоду.

#Браконьєрство є однією з найбільших перешкод для ефективного ведення мисливського господарства, примноження мисливської #фаунив Україні. Боротьба з браконьєрством – найперша задача для всіх, хто вболіває за збільшення чисельності диких тварин. На сторожі українських угідь – єгерські служби, мисливствознавці, державна лісова охорона держпідприємств. Працівники ДП “#Хустське ЛДГ” нагадують, що за браконьєрство вітчизняним законодавством передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Так, за даними в мисливських угіддях ДП “Хустське ЛДГ” в 2018 році було проведено 53 рейди,задіяно в рейдах 170 чоловік, складено 10 протоколів про порушення правил полювання, а сума накладених штрафів склала 1224 гривні.

Варто зазначити, що до типових порушень правил полювання відноситься: 

відсутність дозвільних документів (на зброю, на мисливських собак, посвідчення мисливця, контрольної картки); полювання без відстрільної картки, ліцензії. Відсутність відмітки про добуту дичину у контрольній картці. Закликаємо мисливців бути свідомими і дотримуватись правил полювання та мисливської культури

Особливої актуальності набрало питання боротьби із браконьєрством, що трактується законодавством, як недозволене добування об’єктів тваринного світу, незаконне #полювання на рідкісні види тварин, або полювання поза сезоном, #полювання чи #рибальство у недозволених місцях під […]