Із турботою про майбутні ліси та заповідники говорили лісівники

6 років ago admin 0
Про розвиток природно-заповідного фонду в Закарпатській області говорили сьогодні, 1 червня, під час розширеної наради за участі головного лісничого Закарпатського ОУЛМ Ігоря Коцура, головного спеціаліста Департаменту ОНПС в області Дмитра Томенчука, директора ВП «Закарпатська лісонасіннєва лабораторія» Василя Блистіва та головних лісничих держлісгоспів.
Серед головних питань, які обговорювалися на нараді – впорядкування природно-заповідного фонду, застосування методики ідентифікації пралісів і старовікових лісів та проведення інвентаризації постійної лісонасіннєвої бази.
У вступному слові Дмитро Томенчук, аналізуючи стан природно-заповідного фонду (ПЗФ) у Закарпатській області, зауважив, що достатньо багато питань назбиралося з цієї теми. «Тому маємо можливість обговорити чинні проблеми і окреслити завдання для їх вирішення», – сказав він.
Він також зазначив, що одним з належних завдань є інвентаризація територій природно-заповідного фонду, вдосконалення нормативно-правової бази, завершення оформлення документації.
Під час своєї доповіді директор ВП «Закарпатська лісонасіннєва лабораторія» Василь Блистів зазначив, що з насіння починається створення високопродуктивних лісових насаджень. Та високопродуктивне, біологічно стійке насіння з поліпшеними генетичними властивостями можна отримувати тільки з об’єктів постійної лісонасіннєвої бази. Отож, лісонасіннєву справу потрібно поставити на належний рівень. Також він наголосив, що лісогосподарникам потрібно визначити наново плюсові дерева, постійні лісонасіннєві ділянки та на місцях цих ділянок встановити інформаційні таблички. Важливо, щоб всі ділянки були ідеальними.
Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Про розвиток природно-заповідного фонду в Закарпатській області говорили сьогодні, 1 червня, під час розширеної наради за участі головного лісничого Закарпатського ОУЛМ Ігоря Коцура, головного спеціаліста Департаменту […]