Правова освіта для підлітків

5 років ago admin 0
     alt 12 грудня 2018 року з нагоди відзначення Всеукраїнського тижня права працівниками служби у справах дітей спільно з інспектором з ювенальної превенції районного відділу поліції, працівниками відділу пробації, працівником з надання безплатної юридичної допомоги, працівником районного центру зайнятості було проведено лекції у Іршавській гімназії та в Іршавській ЗЗСО № 1 на тему «Права та обов’язки неповнолітніх», «Стоп булінг», у якому діти взяли активну участь.  
  Також, з учнями школи було проведено розмову про кримінальну відповідальність неповнолітніх; про те, що у нас час є надзвичайно гострою проблема збільшення правопорушень серед дітей і молоді. Безперечно, правопорушення тісно пов’язане з процесами деморалізації суспільства, безробіття, зі стрімким розвитком наркоманії, токсикоманії, розпадом сім’ї, поширенням іншихсоціально негативних явищ; про адміністративну відповідальність.

            Також гострою проблемою зараз є питання булінгу серед дітей, яке характеризується залякуванням, цькуванням, агресивним переслідуванням. Це явище поширюється в Україні, обумовлене, це, зокрема, тим, що набуває популяризації насильницька модель поведінки. Працівники розповіли учням про кілька шляхів подолання булінгу, основним з яких є робота з сім’єю. 

         Лише спільними зусиллями батьків, педагогів, соціальних працівників, представників правоохоронних органів та самих підлітків можна змінити ситуацію на краще.

 alt

alt

alt