Депутати облради готуються до другого пленарного засідання 12 сесії облради

6 років ago admin 0

Сьогодні, 18 вересня депутати обласної ради розпочали обговорення матеріалів та проектів рішень до порядку денного другого  пленарного засідання 12 сесії облради, яке планується провести  27 вересня  ц. р.

То ж своє засідання провела комісія з питань праці, зайнятості та соціального захисту населення, яку очолює  Михайло Софілканич.

У роботі комісії взяв участь заступник голови обласної ради Петро Грицик.

Комісія традиційно відповідально та фахово підійшла до розгляду  профільних питань, листів та звернень, які надійшли на її адресу.

Було жваво обговорено внесення змін до Програми «Турбота» щодо посилення соціального захисту громадян на 2016-2018  роки, де акцентувалась  увага на питаннях реалізації державної політики у сфері соціального захисту населення, фінансування інших заходів щодо вшанування пам’яті загиблих учасників АТО та популяризація героїзму захисників Вітчизни.

Як наголосив начальник департаменту  соціального захисту населення ОДА Михайло Петрішка, реалізація заходів проводитиметься за рахунок коштів обласного бюджету. Цим документом  перерозподіляються видатки на надання фінансової підтримки громадським організаціям осіб з інвалідністю та ветеранів, учасників бойових дій антитерористичної операції, що сприяють вирішенню соціально-важливих проблем мешканцям області, які потребують підтримки.

За словами, М.Софілканича, депутати повинні підтримувати цю категорію краян, бо саме їм ми завдячуємо за наш мир і спокій. То ж депутати  погодили виділення Ужгородській  філії громадської організації «Українська асоціація інвалідів АТО» з обласного бюджету на 2018 рік 10 тис грн, а Громадській  організації «Українська асоціація інвалідів антитерористичної операції в Закарпатській області» – 70 тис грн.

Відтак Михайло Петрішка інформував комісію, що оскільки дія обласної Програми «Турбота» добігає кінця, то фахівці працюють над новою з урахуванням попереднього досвіду та депутатських пропозицій і ініціатив, з якою і увійдуть  у 2019 рік.  Він також зазначив, що з наступного року фінансову підтримку для громадських об’єднань  ветеранів  війни ,  інвалідів розподілятимуть за результатами конкурсного відбору,  відповідно до вимог чинного законодавства.

Члени комісії не менш активно обговорили і підтримали  затвердження ряду цільових галузевих програм: економічного і соціального спрямування, транскордонного співробітництва, розвитку  автодоріг, охорони довкілля тощо.

Уважно розглянули  і проект рішення про внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік, який презентував директор департаменту фінансів ОДА Петро Лазар та дав вичерпні відповіді на всі запитання.

Найбільш слушні думки й доповнення депутатів, висловлені на комісії, будуть обов’язково враховані,  узагальнені та  подані на президію обласної ради.

                   Прес-служба облради


1
2
3
4
005
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14