В Ужгороді асфальтують вулицю Перемоги

5 років ago admin 0

У рамках капітального ремонту на вулиці Перемоги в Ужгороді сьогодні встановлюють верхній шар асфальту на ділянці від села Сторожниця до вулиці В’ячеслава Чорновола. Роботи триватимуть 2 дні, рух для автотранспорту на цій ділянці буде ускладнено.

Нагадаємо, Ужгородська міськрада в судовому порядку вимагає відшкодування збитків за неякісний ремонт вул. Перемоги, який робив попередній підрядник: до Господарського суду Закарпатської області подано позов про стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю “Олександрія КЕПІТАЛ” 895 тисяч 380 гривень.

Відповідно до договору виконавець мав до 20 грудня 2017 року виконати всі роботи, однак із невідомих причин вони не були вчасно виконані, а ті, що виконані – неякісно, чим територіальній громаді Ужгорода завдано матеріальну шкоду на майже 900 тис. грн. Усе підтверджено висновками судового експерта.

Робочим проектом передбачалося виконання робіт із капремонту вулиці Перемоги довжиною 697 метрів, розбирання покриття із кам’яної бруківки з подальшим встановленням нового покриття з асфальтобетону, проїжджу частину мали відмежувати бордюром, влаштувати зливову каналізацію.

Судовий експерт досліджував нижній шар (основу під асфальтобетонне покриття), саме асфальтобетонне покриття, а також роботи з улаштування бетонних бортових каменів. Як було встановлено, роботи виконані частково, а саме на довжину близько 244 метри, при цьому фактично був улаштований тільки нижній шар асфальту. З’ясувалося також, що існуюче покриття має численні деформації та руйнування, зокрема, осідання, тріщини у місцях осідання, сітки тріщин, лущення, вибоїни, поверхневі вибоїни.

Під час проведення оглядів, де був присутній і представник фірми-підрядника, провели заміри влаштованого покриття та розташування на ньому виявлених дефектів, усе документально зафіксовано.

Наразі триває судовий розгляд справи.