«Якщо факти порушень лісового господарства підтвердяться, керівники будуть звільнені із займаних посад», – Яковець

4 роки ago admin 0
Сьогодні, 9 жовтня, в конференц-залі Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулася розширена колегія. На колегії присутні – начальник обласного управління Віктор Яковець, головний лісничий Ігор Коцур, керівники лісогосподарських підприємств області, голова обласної профспілкової організації Валерій Федурця та працівники апарату управління.
 
Розгляд порядку денного обласної колегії управління розпочався із питання аналізу господарсько-фінансової діяльності лісогосподарських підприємств за 9 місяців поточного року, з яким присутніх ознайомили начальники відділів за напрямками діяльності. Відкриваючи колегію начальник ЗОУЛМГ Віктор Яковець зазначив: «При завершенні звітного періоду, а саме 9 місяців, ми проведемо повний аналіз по кожному лісогосподарському підприємству. Це стосуватиметься всіх без виключення питань – і заробітних плат і сплати податків до бюджету та реалізації продукції і, звісно, трудової дисципліни».
Також Віктор Яковець наголосив: «В Закарпатському обласному управлінні лісового та мисливського господарства найбільше порушень саме з причин виробничої дисципліни. По фактах порушень лісового законодавства уже тривають розслідування. Якщо факти порушень лісового господарства підтвердяться, керівники будуть звільнені із займаних посад».
Не оминув очільник лісової галузі Закарпаття і професійних якостей директорів, відзначивши, що керівники лісогосподарських підприємств мають бути на 50% менеджерами й на 50% лісівниками. А це означає, що вони повинні займатися маркетингом та підтягувати реалізацію до гідного рівня. Віктор Яковець також наголосив, що вже побачив, як ведеться господарювання у певних лісових господарствах і багато директорів є фаховими керівниками, які знають свою роботу. Однак наголосив, що показники необхідно підтягнути.
 
Окремо Віктор Олександрович приділив увагу іміджу лісівників та публікаціям у соціальних мережах: «Непотрібно залишати без уваги несправедливі звинувачення у соціальних мережах. Варто відстоювати свої інтереси та імідж лісівників і в разі необхідності звертатись до правоохоронних і судових органів. Закликаю Вас відновити разом зі мною статус і честь лісівників».
 
Далі начальник закарпатських лісів передав слово начальнику відділу економіки та фінансів – головному економісту управління Мар’яні Чоповді.
 
«Так, згідно з оперативною інформацією за 9 місяців поточного року підприємствами управління від усіх видів рубок заготовлено майже 644 тис.кбм. деревини, що складає 95% до планового показника, або менше на 33 тис.кбм. Порівнюючи з минулим роком даний показник складає 90% до аналогічного періоду, або менше на 77 тис.кбм.
 
Зменшення заготівлі деревини вплинуло на недовиконання планового показника обсягу реалізації продукції, товарів, робіт, послуг, який становить 610млн.грн., що менше плану на 96 млн.грн.
 
У свою чергу начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності – головний бухгалтер управління Тетяна Гетманенко зазначила, що за 9 місяців підприємствами управління сплачено до зведеного бюджету податків, зборів та обов’язкових платежів в сумі 270,4 мільйона гривень в тому числі: до державного бюджету-128,7 млн. грн., до місцевого бюджету 88 млн. грн, до єдиного соціального внеску – 53,7 млн. грн.
Керманич закарпатських лісів: «Якщо факти порушень лісового господарства підтвердяться, керівники будуть звільнені із займаних посад»»
По фактах порушень лісового законодавства уже тривають розслідування керівники будуть звільнені із займаних посад»
Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Сьогодні, 9 жовтня, в конференц-залі Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулася розширена колегія. На колегії присутні – начальник обласного управління Віктор Яковець, головний лісничий […]