Ужгородський район підписав Угоду про співпрацю із Свєцьким повітом Польщі

6 років ago admin 0

29 серпня делегація Ужгородського району в складі керуючого справами виконавчого апарату районної ради Юрія Фрінцка та депутат райради Андрія Кушнірука з офіційним візитом побували у Свєцькому повіті Куявсько-Поморського воєводства Республіки Польща. Метою візиту було офіційне прийняття та підписання Угоди про партнерство та співробітництво між Ужгородським районом та Свєцьким повітом польською стороною. Нагадаємо, текст Угоди депутати Ужгородщини підтримали ще 12 липня 2018 року, після чого очільник району Руслан Чорнак її підписав. А вже 29 серпня, на урочистому засіданні сесії Ради Свєцького повіту, староста Францішек Косовські та віце-староста Барбара Студзінська, за підтримки депутатів, підписали Угоду зі свого боку. Тож відтепер Ужгородщина має ще одного іноземного партнера. 
По завершенні урочистого підписання Угоди керуючий справами районної ради Юрій Фрінцко, репрезентувавши Ужгородський район, подякував очільникам та депутатському корпусу Свєцького повіту за підтримку та можливість співпрацювати і зазначив, що Ужгородський район має досвід співпраці з Ярославським повітом у сфері реалізації транскордонних проектів у галузях культури, медицини, соціальної сфери. 
На думку старости повіту підписання угоди між Свєцьким повітом та Ужгородським районом дозволить обом сторонам реалізовувати багато цікавих транскордонних проектів у галузі освіти, культури, економіки, у сфері інфраструктури, тощо. «Перед нами широкі можливості. Головне, щоб було бажання співпрацювати», – наголосив Францішек Косовські. 
Проте хотілося б відзначити, що міжнародні зв’язки вимірюються не тільки в успішній реалізації проектів, але й в дружніх стосунках, зустрічах і спілкуванні між собою, обміні досвідом у різних сферах, проведенні спільних спортивних і культурних заходів. На що ми й сподіваємось!

Довідково: 
Свєцький повіт створений у 1999 році. Адміністративний центр – місто Свєце. Населення повіту становить близько 100 тисяч осіб, площа – 1474,24 км. Складається з двох міських, 2 місько-сільських та 9 сільських гмін. Тут розвинені фермерське господарство, звірогосподарська галузь та туризм.