Проведено зустріч з жителями району, що хворіють на ниркову недостатність

6 років ago admin 0
 

   alt 3 квітня, голова Іршавської РДА Олександр  Горін та начальник відділу охорони здоров’я Іршавської РДА Сергій Караслай зустрілися з жителями району, що страждають на ниркову недостатність та проходять гемодіаліз. Мета візиту громадян – це вирішення проблем з фінансування хворих, що проходять гемодіаліз на базі Виноградівської РЛ, а саме питання медикаментозного забезпечення та транспортування хворих з Іршавського району.
     У зв’язку з тим, що Іршавщина налічує на сьогоднішній день 12 жителів, які потребують трьохразового проходження гемодіалізу щотижня у сусідньому районі, виникає проблема їх транспортування. Так, як діалізатор приєднують до пацієнта, вводячи в систему препарати для запобігання згортання крові та враховуючи те, що тривалість гемодіалізу 5 — 6 годин, пацієнти після такої довготривалої процедури відчувають запаморочення, а в результаті важко переносять транспортування.

      Керівник району запевнив громадян, що їм через програму «Турбота» буде виділена грошова допомога на часткове покриття затрат громадян на транспортування до м. Виноградів. Також планується відкриття відділення центру нефрології та програмного гемодіалізу в 4 кварталі поточного року. 




alt

alt