На Закарпатті стартували змагання за Кубок України з пожежно-прикладного спорту

6 років ago admin 0

З 8 по 10 серпня на Закарпатті відбуватиметься яскраве незабутнє спортивне свято –  змагання за Кубок України з пожежно-прикладного спорту з участю найсильніших і найспритніших представників пожежно-рятувальної служби України.

Цьогоріч участь у змаганнях беруть 15 кращих команд із різних куточків нашої держави та вищих навчальних закладів структури ДСНС – усього 134 учасники.

Сьогодні, 8 серпня на базі спортивного комплексу “Локомотив” в місті Чоп відбулося їх урочисте відкриття, яке зібрало не тільки фахівців, а й науковців та ветеранів галузі, представників влади області та міста, депутатів різних рівнів, громадськість.

Відкрив спортивне дійство Чечоткін Микола Олександрович, голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій, який відзначив високий рівень організації заходу та підготовку спортсменів.

– У роботі рятувальника важливу роль відіграє не лише професійна, але й відмінна фізична підготовка, – наголосив Микола Олександрович, додавши, що пожежно-прикладний спорт є важливим етапом на шляху до виховання висококваліфікованих фахівців та формування здорової, сильної нації.

Відтак з вітальними промовами до учасників змагань звернулися голова облради Михайло Рівіс, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Галас та ін.

Голова облради Михайло Рівіс найперше сердечно привітав представників пожежно-рятувальної служби та гостей заходу, подякував за приїзд у наш край, наголосив на важливості професії, яка має особливу шану в людей.

– Вам доводиться працювати в надскладних умовах, діяти та приймати рішення швидко і оперативно, адже кожна хвилина, як мовиться, на вагу золота. Позаяк йдеться про найголовніше – збереження людського життя, майна та довкілля, – наголосив Михайло Рівіс, побажавши спортсменам міцного здоров’я, злагоди в родинах, успіхів у праці, мирного неба над головою та довго щасливого життя.

-Нехай сьогодні вам посміхається удача. Змагайтесь – перемагайте і най Бог береже вас  і ваших рідних, – наголосив очільник облради.

Натхненні добрими напутніми словами, фахівці упродовж двох днів демонструватимуть свої навички і досвід з таких  видів змагань: подолання 100-метрової смуги з перешкодами та в пожежній естафеті 4 по 100 м, з бойового розгортання та підйому по штурмовій драбині у вікно четвертого поверху навчальної вежі тощо.

Звісно, за підсумками суперництва відбудеться офіційна церемонія закриття та нагородження переможців.

Прес-служба облради

чоп 3
чоп 2
чоп 1