Відключення села від світла, збереження стоматкабінету та завершення мосту-довгобуду – у депутатських запитах облради

6 років ago admin 0

Під час другого пленарного засідання 10 сесії облради її очільник Михайло Рівіс озвучив низку депутатських запитів з наболілих проблем життя громад краю.

Так, Денис Ман порушив питання жителів с.Туриця Перечинського району щодо періодичних відключень домогосподарств від послуг електропостачання. Це відбувається, за словами депутата, через застарілі мережі електропостачання, особливості географічного розташування населеного пункту та відповідно несприятливі погодні умови, які часто стають причиною обривання проводів. Як наслідок, село не тільки залишається без світла, а  й пошкоджуються побутові прилади громадян. Тому Денис Миколайович просить вжити заходів для відновлення належного електропостачання жителям згаданого населеного пункту для зниження соціальної напруги та уникнення критичної ситуації у зв’язку з відсутністю електроенергії у великої кількості домогосподарств.

Іван Шкирта у своєму запиті наголошує, що до нього звернулися  жителі територіальної громади  Нижньостуденівської сільради  Міжгірського району з проханням не допустити закриття (чи скорочення ставки стоматолога) стоматкабінету амбулаторії загальної практики сімейної медицини  у с.Нижній Студений.

–  Цими днями я отримав письмове звернення від жителів сіл Нижній Студений і Верхній Студений , підписане 1401 особою, – наголошує депутат, додавши, що неприпустимим є той факт, що завідувач сектору охорони здоров’я Міжгірської РДА з порушенням чинного законодавства довів до працівників повідомлення про їх звільнення. Депутат наводить переконливі аргументи на користь збереження  стоматкабінету, серед яких і той факт, що на території сільради діють два загальноосвітні навчальні заклади  І-ІІ ст. То ж щоб звернутися до стоматолога, батькам доведеться возити дітей в райцентр, що за 30 км від села, зриваючи їх з уроків. Тому І.Шкирта просить департамент охорони здоров’я ОДА вивчити порушеним ним питання та прийняти рішення на користь громад, а також зобов’язати керівництво РДА відмінити згаданий наказ.

Василь Дем’янчук подав усний депутатський запит щодо вирішення питання завершення майже 11-річного будівництва автомобільного мосту в смт Буштино Тячівського району, що забезпечить стабільне автомобільне сполучення на автодорозі Мукачево – Рахів – Рогатин – Львів Рахівського та значної частини Тячівського районів з обласним центром Закарпаття, який скеровано на розгляд облдержадміністрації та Служби автодоріг у Закарпатській області.

Прес-служба Закарпатської облради