Питання надання спецдозволів на користування надрами Закарпаття стали предметом обговорення на профільній комісії облради

6 років ago admin 0

Сьогодні, 17 липня  профільні депутатські комісії продовжили вивчати матеріали 12 сесії облради. Зокрема, своє засідання провела  комісія з питань екології та використання природних ресурсів, яку очолює Оксана Біров. В її роботі також взяв участь перший заступник голови облради Йосип Борто.

Присутні члени комісії, а це – Андрій Шекета, Карло Резеш та Іван Савко уважно розглянули профільні питання, серед яких – про погодження надання спеціального дозволу  на   користування   надрами Акціонерному товариству «Укргазвидобування» – Лютнянське родовище та Липчанська площа та ін.

Як розповіли представники Укргазвидобування – заступник директора  з питань буріння ГПУ «Львівгазвидобування» Віталій Супрун та головний геолог газопромислового управління Орест Залокоцький, ліцензії на роботи щодо Лютнянського родовища та Липчанської площі закінчились. Позитивні висновки облради дадуть змогу продовжити дозволи. За словами Віталія Супруна, у Лютнянське родовище  вже вкладено 300 млн грн і отримано промисловий приплив газу , що при його видобуванні дасть змогу  залишати  в нашій області 5% від рентної плати.

Цікавило депутатів, що зроблено Укргазвидобуванням для місцевих громад? На що посадовці  відповіли: сільську дорогу засипано щебнем – 300 кубів, у планах – будівництво асфальтованої дороги, збудовано міст у с. Тихому, що на Великоберезнянщині, сільській раді проводиться оплата за землю.

Відтак члени профільної комісії висловили низку слушних пропозицій, поділились думками та скерували профільні питання на розгляд сесії. Окремі, найбільш вагомі та слушні думки будуть обов’язково враховані та  розглянуті на президії обласної ради.

Також йшлося про затвердження ряду цільових галузевих програм: про Програму забезпечення пожежної та техногенної безпеки на території Закарпатської області на 2019 – 2020 роки; Програму проведення заходів із ліквідації комунальних підприємств Закарпатської обласної ради на 2018 – 2019 роки; затвердження Плану діяльності Закарпатської обласної ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2018 рік та ін.

Уважно обговорили обласні обранці  зміни до обласного бюджету на 2018 рік, а також до ряду програм і рішень, ухвалених облрадою раніше.  Зокрема, до Програми підвищення ефективності виконання повноважень органами виконавчої влади щодо реалізації державної регіональної політики та впровадження реформ на  2016 – 2019 роки, до обласної Програми «Питна вода Закарпаття» на 2012 – 2020 роки, до Програми поводження з твердими побутовими відходами у Закарпатській області на 2016 – 2020 роки, до Програми забезпечення розвитку освіти, культури, традицій  національних меншин області на 2016 – 2020 роки тощо.

Прес-служба Закарпатської облради

DSC_3606
DSC_3604
DSC_3602
DSC_3599
DSC_3598
DSC_3597
DSC_3595