Хустяни відзначили День молоді спортивними заходами і концертом

6 років ago admin 0

DSC02400Хуст – спортивне і водночас надзвичайно творче місто. 24 червня, у День молоді, в цьому могли переконатися абсолютно всі, хто завітав на центральну площу міста над Тисою.

Варто зауважити, що навіть святковий ранок хустяни розпочали з гімнастики та бігового тренування у міському парку ім.Героїв Майдану, яке традиційно щонеділі для всіх бажаючих проводить тренер Андрій Козир.

По обіді ж на головній сцені Хуста відбулися змагання з жиму лежачи серед жінок і чоловіків у різних вагових категоріях. За словами одного із організаторів спортивної події – директора фітнес-центру «Viper Gym» в м. Хуст Віталія Русина, подібні змагання найперше покликані популяризувати здоровий та активний спосіб життя, залучати молодь до спорту.

“Ми радо відгукнулися й вдячні Хустській міській раді за пропозицію провести в місті до Дня молоді змагання із жиму лежачи. Відрадно, що за досить короткий проміжок часу окрім спортсменів-учасників нам вдалося залучити й чималу кількість вболівальників. Сподіваємося, найближчим часом вони теж приєднаються до спортивної спільноти Хуста, адже робота нашої команди спрямована саме на розвиток спорту серед хустян, і не в останню чергу прикладом власних досягнень. Надіємося, подібні змагання стануть традиційними”, – поділився Віталій Русин.

Загалом цього дня перевірити свої сили на змаганнях виявили бажання 26 учасників, серед яких і двоє жінок. До слова, представниці прекрасної статі показали непогані результати у своїх вагових категоріях. Кажуть, подібні силові вправи їм не тільки до снаги, а й до вподоби – підкорюючи вагу, вони не просто зміцнюють і тренують м`язи, а формують ідеальні фігури. Своїм досвідом поділилася струнка, підтягнута і усміхнена атлетка Ольга Якоб.

“Пауерліфтингом займаюся більше року із тренером Михайлом Чохняєм. Відверто кажучи, моя дорога до спорту не була легкою, але завдяки наполегливій праці та професійним настановам і підтримці тренера Віталія Русина – стала успішною. За 8 місяців регулярних тренувань у комплексі з правильним харчуванням мені вдалося схуднути на 57 кілограмів. Відтоді я не перестаю займатися спортом, а навпаки – розвиваюся далі в цьому напрямку. Буквально вчора повернулася із чемпіонату області з пауерліфтингу, який відбувся у Сваляві, де стала переможницею у ваговій категорії до 84 кг. Рекомендую всім жінкам займатися спортом. Повірте, ваше життя зміниться на краще”, – радить пані Ольга.

По завершенні змагань, які судив віце-чемпіон Кубка України з пауерліфтингу Віталій Фанта, усі переможці були нагороджені грамотами й медалями, заохочувальними призами від партнерів, а організатори – подяками Хустської міської ради.

Продовжилося святкування Дня молоді насиченою концертною програмою. Свої таланти хустянам та гостям міста дарували вихованці клубу спортивного танцю “Рондо”, зразкового хореографічного ансамблю “Танцювальний клуб “Еліт” та студії танцю “Позитив”. Пісенними композиціями тішили містян виконавці Вероніка Гряділь, Альона Маринець та інші співаки, щиро вітаючи усіх присутніх із святом юності, краси та завзяття.

Богдана Клекнер, фото

DSC02317 DSC02332 DSC02364 DSC02377 DSC02385 DSC02387 DSC02396 DSC02415 DSC02440