Ще трьом ужгородським дітям-сиротам придбають житло – рішення виконкому

5 років ago admin 0

Cьогодні, 12 грудня, у малому залі Ужгородської міської ради відбулося чергове засідання виконавчого комітету.

Першим члени виконкому схвалили Проект бюджету Ужгорода на 2019 рік. Обсяг доходів прогнозується в сумі 1 мільярд 457 мільйонів гривень, із яких до загального фонду – 912,7 млн. грн.; спеціального фонду – 39,7 млн. грн.; трансфертів – 504,5 млн. грн. Обсяг видатків загального фонду міського бюджету на 2019 рік передбачено у сумі 1 332,6 млрд. грн., із них: за рахунок міського бюджету – 828,3 млн. грн., за рахунок субвенції з державного бюджету – 504,4 млн. грн.

Враховано в проекті бюджету і надходження від Чопської міської ради та Баранинської ОТГ коштів на лікування у міських закладах Ужгорода мешканців цих населених пунктів.

Також члени виконкому підтримали проект рішення про надання допомоги для встановлення електричного опалення трьом ужгородським родинам – загиблого учасника війни та двом сім’ям малозабезпечених пенсіонерів.

Підтримали й зміни до Порядку присвоєння, зміни та підтвердження поштових (юридичних) адрес об’єктам нерухомого майна в Ужгороді. Зокрема, до затвердженого рішенням виконкому № 81 (від 21.03.2018 р.) у новій редакції викладено розділ 2, в якому йдеться про розгляд та перелік документів, які потрібно подавати для присвоєння, зміни та підтвердження поштових адрес різних типів нерухомості – новозбудованих житлових будинків, квартир, помешкань, де проведено реконструкцію, проектованих приміщень тощо.

Члени виконкому також проголосували за надання п’яти ужгородцям дозволів на 5 діб на проведення робіт із порушення цілісності об’єктів благоустрою, затвердили й перелік актів списання багатоквартирних житлових будинків із комунального балансу міста за адресами: вулиця Марії Заньковецької, 3, Володимирська, 82, Іштвана Сечені, 33, Декабристів, 53, проспект Свободи, 49. Присвоїли поштові адреси – відповідно до адресного плану Ужгорода – зокрема, 75 нежитловим приміщенням за адресою вулиця Бориса Тлехаса, 14, житловим та нежитловим приміщенням за адресою проспект Свободи, 30 «б». До переліку увійшли й об’єкти за зверненням «Закарпаттяобленерго». Зміни щодо присвоєння адрес внесли і до одного з попередніх рішень виконкому з цього питання.

Крім того, під час засідання виконкому надали дозвіл на переведення житлового приміщення у нежитлове на вулиці Швабській, № 37 «б» в Ужгороді загальною площею 41,5 кв.м під торгово-офісні приміщення; погодили паспорти відкритих літніх майданчиків для підприємницької діяльності на базі стаціонарних закладів ресторанного господарства: на 60 місць на пл. Шандора Петефі, 6 (ресторан-кафе „FASHION CAFE”) площею 120 кв.м у центральній зоні; на 33 місця на вул. Університетській, 25 (кафе) площею 58 кв.м у серединній зоні, цим самим рішенням припинили дію паспорта відкритого літнього майданчика для цього ж кафе на пл. Шандора Петефі на 28 місць площею 40 кв.м у центральній зоні, погодили дозволи кільком громадянам на посвідчення угод про вчинення правочинів від імені дітей щодо майна, право власності або право користування яким мають діти. Іншим рішенням одній дитині, яку покинули у пологовому будинку, надали статус дитини позбавленої батьківського піклування, ще одній – статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Межі виборчої дільниці №44 в Ужгороді одним із рішень виконкому Ужгородської міської ради доповнили будинком 2ж на вулиці Михайла Грушевського.

Додатково розглянули проект рішення «Про забезпечення житлом дітей-сиріт». Члени виконкому підтримали документ, відповідно до якого ще трьом ужгородським дітям-сиротам придбають квартири: 18-річному Миколі Скрябіну – на вулиці Гвардійській, а також двом сестрам – 20-річній Вікторії Двалашвілі та 17-річній Крістіні Двалашвілі – на вулиці Загорській.

1 of 4