Закарпатські рятувальники продовжують навчати і дорослих і малих правилам безпеки взимку

5 років ago admin 0

28 січня співробітники Воловецького підрозділу провели профілактичний рейд селищем у житловому секторі з метою запобігання виникнення пожеж в опалювальний сезон.

Адже саме взимку збільшується кількість пожеж в житловому секторі. Основними причинами цього є недотримання громадянами елементарних правил пожежної безпеки під час експлуатації газового й пічного опалення та перевантаження електромережі, яке може призвести до короткого замикання. Фахівці ДСНС вказали господарям на недоліки в електрогосподарстві їх будинків та поінформували про правила безпечного використання газових й електричних приладів. Крім подворового обходу фахівці ДСНС навідались і до місцевих закладів торгівлі, де з працівниками провели інструктаж з пожежної безпеки. А от на місцевому ринку надзвичайники кожному роз’яснили та роздали листівки інформаційного характеру про правила безпеки взимку.

Цього ж дня аналогічний захід провели й перечинські рятувальники у селі Дубриничі. Тут, крім обходу житлових помешкань, надзвичайники заїхали у гості до найменших представників села – вихованців місцевого закладу дошкільної освіти. Радості малечі не було меж, адже коли дітлахи вийшли на майданчик, то побачили, що вогнеборці приїхали до них на справжній пожежній машині. У дворі закладу рятувальники продемонстрували дітям червоно-білий  автомобіль, розповіли про спорядження вогнеборців, показали спеціальне обладнання, яке використовують рятувальники у своїй повсякденній роботі. Діткам пояснили, як вогнеборці ліквідовують пожежу, подаючи воду з пожежного ствола, з чого складається захисний костюм рятувальника. Від побаченого у дітей виникло бажання самим приміряти спорядження фахівців Служби порятунку. Одягнувши захисні каски, малеча відчула себе справжніми вогнеборцями.

Аби навчити правилам безпеки в побуті дорослих і малих рятувальники Закарпаття й надалі будуть проводити профілактичні заходи.

1.jpg 5.jpg

 

6.jpg4.jpg

 

 

У ДСНС України у Закарпатській області