Лісовий туризм Брустянського лісомисливгоспу: Лопухівське лісництво чекає на гостей

4 роки ago admin 0

Лісовий туризм Брустянського лісомисливгоспу: Лопухівське лісництво чекає на гостей

Розвиток туризму і рекреації – один із пріоритетних напрямків лісівників Закарпаття. Особливо якщо заїхати в глибинку Тячівщини – в Брустурянський лісомисливсгосп. Тут створені гідні умови праці і для туристів і для працівників державної лісової охорони. Сьогодні інспектуємо Лопухівське лісництво.

Лопухівське лісництво розташоване в глибинці гірських масивів Брустурянського лісомисливгоспу, на відстані 70 кілометрів від Тячева.

Лісництво розкинулося на площі 5096 гектарів. Пару років тому було збудовано нову контору лісництва, сховище для зберігання насіння, баню, і все, що потрібно для роботи та відпочинку.

Поступово територія навколо лісництва теж облагородилася – тут є еколого-пізнавальна стежка, бесідка для відпочинку та форелеві перепади. Зроблено тут усе зі смаком та на совість. Приваблює відвідувачів зелень лісу, спів птахів, смачні страви місцевих жителів. Територія лісництва розділена на 1 майстерську дільницю та 10 обходів. У основному, тут ростуть такі види дерев, як: ялина звичайна, бук лісовий, ялиця біла, клен-явір, середній вік насаджень має 94 роки.

Тут у цьому лісництві є унікальний Заказник місцевого значення «Джерело б/н» кв.6 тип гідрологічний, тут присутня вода хлоридно-калієва загальна мінералізація 45г/л, для лікування захворювань органів травлення.

На території цього лісництва в кв. 8/12,13 є Еколого-пізнавальна стежка.

Багато є місць, які нагадують про першу і другу світову війну – це лінія Арпада.

Лісовий туризм Брустянського лісомисливгоспу: Лопухівське лісництво чекає на гостей Розвиток туризму і рекреації – один із пріоритетних напрямків лісівників Закарпаття. Особливо якщо заїхати в глибинку Тячівщини […]