Депутатські ініціативи – про захист інтересів юних спортсменів, розвиток малого підприємництва, ліквідацію наслідків стихії

6 років ago admin 0

На 11 сесії облради депутати у своїх запитах порушили низку питань, які тривожать жителів нашого краю.

Так, Олексій Баранюк і Василь  Кошеля у своєму спільному запиті клопотали про виділення коштів для ліквідації наслідків стихійного лиха (зсуву ґрунту) у с. Кольчино Мукачівського району, що настигло населений пункт    10 травня ц.р. Як наслідок, зруйновано жилі будинки, пошкоджено автотранспорт. Згідно з висновками комісії з обстеження, завдано збитків на суму  1 млн 7500 грн.

Михайло Станко звернувся щодо перспектив  функціонування дитячо-юнацьких спортивних шкіл в Іршавському районі. Як зазначає депутат, впродовж квітня-травня 2018 року на Іршавщині  шляхом припинення фінансування з бюджету ліквідовано дві дитячо-юнацькі  спортивні школи, в секціях яких займалося сотні  хлопчиків і дівчаток . Мова  про Іршавську районну ДЮСШ відділу освіти  та Іршавську ДЮСШ «Колос». За словами Михайла Івановича, під час цього процесу представники райдержадміністрації та райради заявляли, що ця необхідна реорганізація пов’язана з утворенням об’єднаної територіальної громади в Іршавському районі. Однак, – далі йдеться в документі, – на підставі численних звернень батьків діток, які  займались у цих спортшколах, депутат просить розібратись в ситуації по суті і дати їй відповідну оцінку.

Іван Куцина у своєму запиті ініціює  внесення змін до Податкового кодексу України  для підвищення ефективності державної підтримки розвитку малого підприємництва.

Як наголошується в документі, податкова і фінансово –кредитна політика мають бути спрямовані на стимулювання розвитку малого підприємництва, створення комфортного середовища для його діяльності, забезпечення фінансової самостійності та виходу на європейський рівень і  нові ринки збуту. Для цього, на переконання обласного обранця,  слід внести на розгляд Верховної Ради низку суттєвих  змін до Податкового кодексу, які сприятимуть у вирішенні актуальних завдань розвитку малого підприємництва на місцях, звісно,  з урахуванням загальнодержавних і регіональних інтересів.

Депутати скерували всі запити  у відповідні інстанції для об’єктивного розгляду і вирішення питань по суті.

   Прес-служба облради