Міжнародний день мисливця на Закарпатті: мисливські сурми сповістили про початок масштабного свята

6 років ago admin 0

Міжнародний день мисливця на Закарпатті: мисливські сурми сповістили про початок масштабного свята

У село Шаланки, що на Виноградівщині, сьогодні з’їхалися мисливці та лісівники зі всієї області і навіть з-за кордону – хтось похизуватися трофеями, хтось зі своїми собаками, а хтось показати, на що здатен як кухар. Місцевість обрали не випадково, адже цей край славиться давньою історією полювання.

Відсвяткувати День мисливця в урочище Великий ліс приїхало багато поважних гостей – заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Бондар Володимир Налькович, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, заступник голови обласної ради Йосип Борто, представники дипломатичних установ, керівники відомств області, керівництво та співробітники Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства. Але головними діючими особами святкування стали мисливці з України, Угорщини, Словаччини, Румунії, Чехії, Німеччини. Завітала на величне свято до Закарпаття ціла лісівнича ескадрилья з Держлісагентства та інших областей України.

Під час спілкування з представниками преси заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар відзначив високий рівень підготовки свята та значення його в популяризації мисливської справи:

– Сьогодні на Закарпатті відбувається масштабне святкування свята всіх мисливців. Це визначна подія, адже подібні фестивалі відроджують та розвивають традиції мисливства, які поки що розвинуті не настільки серйозно, як в країнах Європи. У всьому світі мисливська галузь приносить прибуток і активно розвивається. Ми повинні розуміти, що мисливська галузь це не просто свято і не вбивство тварин, а це досить серйозна системна копітка робота, яка охоплює роботу працівників єгерських служб з підгодівлі та примноження популяції диких тварин. З моєї точки зору свято проведено на вищому рівні.

– Я закликаю всіх громадян приєднатися до мисливців і лісівників в розумному використанні наших природних ресурсів і в забезпеченні їх належного врядування на благо майбутніх поколінь, – сказав начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга.

Геннадій Москаль із нагоди свята приїхав у Шаланки в парадному мисливському костюмі. У своїй вітальній промові він наголосив:

– Побутують різні думки щодо полювання й мисливців. Однак, як це не парадоксально звучить, саме справжні мисливці найбільше зацікавлені у збереженні фауни, саме вони регулюють популяцію диких звірів і підгодовують їх. Саме вони виступають за полювання за правилами і протистоять браконьєрам. Мета цього фестивалю – підтримати працівників мисливських господарств і підняти культуру полювання.

Гостей розважала насичена програма, яка включала виставку мисливських собак, експозицію зброї, майстер-клас зі стрільби з лука та пневматичної зброї, конкурс з імітації реву оленя, театралізовані сцени, а також дегустація страв зі здобичі, виступи фольклорних колективів, продаж сувенірної продукції, запалення мисливської ватри тощо.

Міжнародний день мисливця на Закарпатті: мисливські сурми сповістили про початок масштабного свята У село Шаланки, що на Виноградівщині, сьогодні з’їхалися мисливці та лісівники зі всієї області і навіть […]