7 хвилин на відкриття бізнесу: міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у прямому ефірі показав, як працює портал Дія

4 роки ago admin 0

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у ефірі ток-шоу “Свобода слова Савіка Шустера” розповів про нову перемогу свого міністерства – найшвидшу реєстрацію бізнесу у світі: 15 хвилин для ФОП та 30 хвилин для ТОВ.

“З 5 жовтня все автоматично, без втручання третіх осіб. Громадянин створює ФОП чи ТОВ, а податкова просто отримує повідомлення про нового підприємця. На сьогодні ще працює реєстратор, який перевіряє дані. Але його ми теж хочемо, завдяки змінам у законодавстві, виключити з цього процесу”, – заявив Михайло Федоров.

У прямому ефірі, в режимі реального часу, кореспондент програми провів експеримент. Він разом з чоловіком, який планує започаткувати свій бізнес, зареєстрував ФОП на платформі Дія всього за 7 хвилин.

Міністерство цифрової трансформації розпочало великий процес реформування сфери державних послуг.

“Коли ми говоримо про високотехнологічні процеси, “діджиталізацію”, “цифровізацію” – ми завжди знаємо про головну мету: створення безпечних, зручних і комфортних умов для громадян. Діджиталізація – це шлях до нової України. Успішної цифрової держави. Де кожен отримуватиме найкращий сервіс, соціальний захист, справедливі та безпечні процеси”, – переконані у Мінцифрі.

Додамо, що з 1 вересня 2021 року державні органи влади не зможуть вимагати в українців паперові документи. Мінцифри допомогатиме всім відомствам пройти цей шлях і створить необхідну для цього інфраструктуру. Майбутнє – за онлайн-технологіями.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у ефірі ток-шоу “Свобода слова Савіка Шустера” розповів про нову перемогу свого міністерства – …