Офіційний візит делегації з Воловеччини зміцнив партнерство!

6 років ago admin 0

Партнерські відносини з баварським містечком Бад Ендорф існують уже понад 25 років, а з 2001 року набули статусу офіційних.

Днями після інтенсивної підготовчої роботи з обох сторін відбувся офіційний візит з Воловеччини до міста-партнера. У ньому взяли участь керівники району, селищний та сільський голови, депутати районної ради, представники державної адміністрації, уповноважений працівник районної ради з координування партнерської співпраці.

Основним завданням візиту була активізація партнерського співробітництва, визначення спільних цілей співпраці, можливостей підтримки на муніципальному рівні. Тематика туризму, культурного обміну, обміну співробітниками місцевого самоврядування та ідеї щодо сталого розвитку енергопостачання сформували координаційні центри обміну ідеями.

У своїй привітальній промові мер Бад Ендорфа Доріс Лабан наголосила на відповідальності обох сторін за існуюче партнерство, яке вона розцінює як внесок у мирне співіснування народів. Пані бургомістр підкреслила, що найважливішою ланкою в розбудові дружніх відносин є діяльність громадської організації – Товариства сприяння партнерству, яке протягом понад 25 років було основою партнерської співпраці й результати роботи якого заслуговують найкращої похвали.

На конференції, що відбулася за участі членів делегації, мера та заступника мера Бад Ендорфа, депутатів міської ради і працівників виконавчого апарату мерії, основна увага приділялася напрацюванню спільних цілей і врахуванню можливостей муніципального співробітництва між Бад Ендорфом та Воловеччиною. Під час другої частини заходу було представлено роботу відділу туризму міської ради та обговорено напрямки співпраці регіонів у даній сфері.

Наступного дня делегація відвідала місто Вассербург-ам-Інн, яке, як і Бад Ендорф, входить до району Розенгайм і є прикладом вміло організованої туристичної атракції регіону. Затим члени делегації оглянули вітрову електростанцію в Шнайце, щоб на власні очі переконатися, що в регіоні, дуже схожому за ландшафтом і природою на наш, вітряки встановлені й діють вже понад 30 років. До програми ввійшло і відвідання місцевого спа-центру – термальних вод Бад Ендорфа, як прикладу добре організованої туристичної принади.

У Мюнхені делегація побувала в Парламенті (Ландтаг) Баварії. Це один із найстарійших європейських парламентів, початок діяльності якого датується ще ХІV століттям. Члени делегації здійснили екскурс в його історію, архітектуру, оглянули унікальне місце проведення засідань парламенту – Максиміліанеум. Офіційний прийом делегації проходив на високому рівні – за участі віце-президента Ландтагу Ульріке Готе. Вона коротко розповіла про роботу діючого Парламенту 17 скликання, який працює з 2013 року і складається з 180 депутатів. Депутати представляють інтереси народу, а не тільки партії чи виборчої групи, і обираються у виборчих округах під час загальних, рівних, прямих таємних виборів відповідно до вдосконалених норм виборчого права, що базується на принципі пропорційного представництва. Окрім нагальних проблем співпраці двох регіонів, з пані віце-президентом було обговорено також проблему будівництва вітряків. Її позитивна позиція з даного питання була дуже важливою, оскільки Ульріке Готе представляє в Парламенті партію зелених.

Затим члени офіційної делегації завітали до Генерального консульства України в м.Мюнхен, де відбулася зустріч з Генеральним консулом Ю.А. Ярмілком та віце-консулом, уродженкою Закарпаття, Я.В.Сочка. В ході ділової розмови обидві сторони підкреслювали необхідність партнерських відносин, розглянули можливості фінансової підтримки муніципальних проектів, допомоги у вирішенні питань фінансування та узгодженої взаємодії з усіх питань співпраці.

Задоволені результатами офіційного візиту, з новими напрацюваннями та ідеями, сповнені незабутніми враженнями та великою подякою організаторам візиту, члени делегації повернулися додому.

 

Партнерські відносини з баварським містечком Бад Ендорф існують уже понад 25 років, а з 2001 року набули статусу офіційних. …