У Іршавській РДА обговорили питання реалізації в районі проекту "Я маю право!"

6 років ago admin 0

alt

У рамках всеукраїнського просвітницького проекту Мін’юсту «Я маю право!», сьогодні, 22 травня, начальник відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти управління державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного управління юстиції у Закарпатській області Леся Тимчук  провела семінар у Іршавській РДА.

   Участь у заході прийняли керівник апарату РДА Олег Козенюк, начальник Іршавського бюро правової допомоги Роман Мешко, керівники та спеціалісти структурних підрозділів райдержадміністрації. 

  Під час  зустрічі,  Леся Тимчук  детально розповіла про реалізацію проекту «Я маю право!», зокрема його значення у напрямку підвищення правових знань громадян та спроможність захищати свої права, про новації Міністерства юстиції України.

   «Загальнонаціональний правопросвітинцький проект «Я МАЮ ПРАВО!» на сьогоднішній день є реально діючим по всій Україні та реалізується за такими напрямками як: захист прав студентів шляхом боротьби з корупцією у вищих навчальних закладах, захист прав підприємців шляхом прийняття Закону щодо запобігання тиску правоохоронних органів на бізнес, захист прав жінок та дітей шляхом прийняття Закону щодо посилення відповідальності за несплату аліментів, захист прав аграріїв шляхом створення антирейдерських аграрних штабів по всій Україні», – зауважила Леся Тимчук під час відкриття семінару.

   «Даний просвітницький проект має велике значення, оскільки навіть сьогодні дуже значний відсоток громадян України не повністю обізнані щодо своїх прав та не в повній мірі знають, як захищати свої права або куди звертатися за захистом. Робота, що здійснюється у рамках Всеукраїнського проекту «Я маю право!» забезпечить реалізацію конституційних прав громадян знати свої права та обов’язки.Крім того, це сприятиме формуванню правової культури та правової свідомості у суспільстві» – каже керівник апарату РДА Олег Козенюк.

   По завершенню заходу, учасники мали змогу задати актуальні для них питання та отримати кваліфіковані і обґрунтовані відповіді на них.

   Крім того, присутні отримали буклети Мін’юсту з питань вирішення спорів, захисту майнових прав, призначення субсидій, інших правових питань.

alt

 

alt

alt

alt

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt