В Закарпатській обласній раді відбулося навчання з підготовки проектних заявок у рамках Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад

5 років ago admin 0

Сьогодні, 1 березня 2019 року, в Закарпатській облраді відбулося навчання з підготовки проектних заявок у рамках конкурсної Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад для органів місцевого самоврядування, громадських і благодійних організацій, яке провела Галина Литвин – виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування  «Єврорегіон Карпати –Україна».

У відкритті заходу взяли участь голова обласної ради Михайло Рівіс, заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак, представник Асоціації «Єврорегіон Карпати –Україна» в Закарпатській області, депутат облради Василь Худинець, директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА, депутат облради Денис Ман, начальник управління з питань розвитку місцевого самоврядування, міжнародних та регіональних зв’язків облради Василь Маковський, представники органів місцевого самоврядування краю, райдержадміністрацій, громадських організацій та ін.

Михайло Рівіс висловив слова щирої подяки організаторам заходу.

 – Дозвольте насамперед подякувати організатору й ініціатору цього  цікавого і важливого навчання ‒ «Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна», зокрема, Галині Литвин. Її мета – допомогти краянам у підготовці проектних заявок у рамках  унікальної конкурсної Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, що реалізується на території одразу 4 областей Карпатського регіону – Львівської, Закарпатської, Чернівецької, Івано-Франківської. Водночас це ще одна можливість розвивати навики, уміння та ініціативність на місцях.  Торік ми здобули позитивний досвід і мали 10 проектів-переможців цього конкурсу із відповідним фінансуванням. Тож, бажаю вам успіхів у навчанні, цікавих, достойних проектів, щоб ви могли гідно представити свої місцеві громади та перемогти у конкурсі, – наголосив Михайло Михайлович.

Галина Литвин, презентуючи згадану Програму, подякувала обласній раді за активну підтримку місцевих ініціатив та зазначила, що маленька за об’ємом фінансування Програма, але важлива за своєю суттю є свідченням того, що  у співпраці 4 – х областей України можна провести  якісні зміни у громадах.

Фінансування міжобласних проектів здійснює Асоціація «Єврорегіон Карпати – Україна» за рахунок коштів бізнес-партнерів Програми. Максимальний обсяг гранту для одного проекту – 250 тис. гривень. Обов’язковий власний внесок не менше 20% загального бюджету проекту.

Наголошувалось, що прийом заявок для участі в обласному конкурсі  триває до 15 березня 2019 року. Орієнтовний термін укладання угод з переможцями – квітень-травень 2019 року.

Презентацію процедури  підготовки та подання проектної заявки на Конкурс  провела  менеджер проектів АОМС ««Єврорегіон Карпати – Україна» Ірина Луцюк.

До складу Конкурсної ради Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад у 2019 році від Закарпатської області включено двох депутатів облради: Василя Худинця та Дениса Мана.

Прес-служба облради

01
02
03
04
05
06
07
08
09