У рамках партнерства між Закарпаттям та Краловеградецьким краєм чеські школярі відвідали Тячів

6 років ago admin 0

У вівторок (15.05.18) закарпатське містечко Тячів з кількаденним візитом відвідала чеська делегація з Краловеградецького краю на чолі з гетьманом Їржі Штєпаном. Зустрічали поважних гостей голова облради Михайло Рівіс, депутат обласної ради Петро Голубка, Тячівський міський голова Іван Ковач та інші.

У ході перемовин партнери обговорили подальші напрями співпраці з містом Тячів та Закарпаттям загалом. Так, на сьогодні вже є вагомі кроки  –  Тячів приймав школярів з Краловеградецького краю.

– Співпраця між Закарпаттям та Градец Кралово успішно дає свої плоди. Мені приємно, що нині вже діє намічена співпраця між Тячевом та чеськими містами, які є близькими по духу і мають на меті потоваришувати громадами задля загального розвитку та спільних досягнень, – підкреслив очільник облради Михайло Рівіс, додавши: – Обласна рада докладає максимум зусиль, аби кожен район Закарпаття співпрацював з якимось чеським краєм. Це дасть потужний додатковий фінансовий ресурс для розвитку громад у різних сферах, зокрема: освіта, культура, туризм, агропромисловий комплекс тощо.

А господар Тячева – міський голова Іван Ковач щиро подякував гетьману Краловеградецького краю Їрджі Штєпану та голові Закарпатської облради Михайлу Рівісу за можливість співпрацювати у різних галузях.

– Сьогодні ми раді приймати чеських делегатів та сподіваємось на подальшу плідну співпрацю, – наголосив мер міста.

Присутній на зустрічі голова профільної комісії з питань агропромислового комплексу, розвитку села, адміністративно-територіального та земельного устрою, депутат облради Петро Голубка, завдяки дружнім зв’язкам якого з керівництвом Краловеградецького краю Закарпаття має ще одного надійного чеського партнера, зазначив:

– Враховуючи давні традиції і зв’язки, які пов’язують наші обидва краї, двосторонньої зацікавленості та переконання, що розвиток співробітництва між обома регіонами сприятиме поглибленню добрих стосунків і взаємовигідних контактів між Закарпаттям та Краловеградецьким краєм, є спільне бажання зміцнювати й надалі ваємостосунки у формі різних проектів, зокрема, обміну школярами для оздоровчих та ознайомчих поїздок, – сказав Петро Петрович.

Сердечну подяку за теплий прийом у Закарпатті висловив приймаючій стороні гетьман Краловеградецького краю Їрджі Штєпан, відзначивши наш край, який дивовижною природою привертає увагу туристів.

– Сьогодні ми довели, що кордони між Чеською республікою та Україною лише умовні, адже наші школярі відвідали Закарпаття і полюбили його. Ваш край зачарував їх. Тут ми знайшли своїх однодумців, близьких товаришів і сподіваємось на плідну подальшу співпрацю, – резюмував Їрджі Штєпан, додавши: –  Тепер ми маємо змогу не лише розвивати партнерство, напрацьовувати ділові та дружні зв’язки, а й їздити один до одного в гості, щоб краще пізнати краї, їх визначні місця та туристичні принади і життя людей.

До слова, офіційний візит чеських партнерів став можливим після підписання торік договору про співпрацю між Закарпатською обласною радою та Краловеградецьким краєм. Метою даного договору є розвиток взаємних контактів та співробітництва між Закарпатською областю та Краловеградецьким краєм у формі одноразових і довгострокових проектів та діяльності. Йдеться про економічний розвиток, шкільну справу й професійну освіту, науково-технічне співробітництво, управління і захист навколишнього середовища, культурну та природну спадщину, туризм, розвиток сіл і міст, а також культурне, громадське та спортивне життя, сільське господарство, піклування про людські ресурси тощо.

Завершився офіційний прийом врученням подарунків та пам’ятним фотографуванням.

Прес-служба Закарпатської облради

DSC_0450
DSC_0443
DSC_0427
DSC_0423