Скільки у 2018 році на Закарпатті зведено спортивних майданчиків за кошти обласного бюджету?

5 років ago admin 0

Про це дізнаються закарпатські депутати у ході чергової сесії облради, на якій розглянуть проект рішення «Про хід виконання Регіональної програми «Спортивний майданчик» на 2016-2020 роки у 2018 році». Документ оприлюднений на сайті облради.

У пояснювальній записці відповідальний виконавець –  управління молоді та спорту ОДА наголошує, що програма націлена на сталий розвиток спортивної інфраструктури Закарпаття, доступної для широких верств населення.

У рамках Програми за рахунок коштів обласного бюджету фінансувалися роботи зі встановлення спортивних майданчиків. Зокрема придбання, постачання та монтування тренажерів, комплектів штучного покриття, додаткового обладнання тощо. Торік в області за рахунок цільових субвенцій у сумі 5120,0 тис гривень  придбано та встановлено 7 модернізованих ігрових спортивних майданчиків із штучним покриттям, це 35% від запланованої кількості у відповідному році.

У документі йдеться, що програмою передбачені загальні витрати з обласного бюджету – 13000,0 тис гривень щороку для зведення 20 спортивних майданчиків. Вартість одного майданчика у середньому становить 650,0 тис гривень. Крім того, підготовчі роботи, облаштування фундаменту таких спортивних споруд, огорожі, освітлення, благоустрою прилеглої території, повинні здійснюватися за рахунок міських та районних бюджетів або залучених спонсорських коштів.

Прес-служба Закарпатської облради