Межі центральної пішохідної зони Ужгорода та інші рішення проголосували на засіданні виконкому Ужгородської міської ради

6 років ago admin 0

Члени виконкому на плановому черговому засіданні одним із перших питань проголосували за проект рішення про Програму підтримки підрозділів УСБУ в Закарпатській області на 2018-2020 роки.

Як ідеться в програмі, для створення ефективної системи запобігання виникненню умов, що сприяють вчиненню злочинів, удосконалення методів боротьби з тероризмом виникла потреба у покращенні матеріально-технічного забезпечення підрозділів Управління СБ України в Закарпатській області. Досягненню цієї мети сприятимуть заходи, спрямовані на зменшення ризиків терористичних проявів та створення атмосфери суспільної нетерпимості до злочинів терористичного характеру.

Ресурсне забезпечення міської цільової Програми підтримки підрозділів УСБУ в Закарпатській області – 10 млн. 770 тис. грн., із них цьогоріч заплановано виділити 3,6 млн. грн. Наразі лише погоджено Програму, рішення також пройде через сесію, кошти будуть виділятися за їх наявності.

На засіданні також затвердили межі центральної пішохідної зони Ужгорода.

Це – вулиці Корзо, Августина Волошина (на відрізку від пл. Корятовича до вул. Капітульної), площі Театральна, Євгена Фенцика, набережна Незалежності (від пл. Театральної до вул. Дмитра Менделєєва).

Другим пунктом рішення заборонено в’їзд і стоянку транспортних засобів у центральну пішохідну частину міста, у тому числі у вихідні та святкові дні; автомобілів вагою понад 3,5 т.

Дозволено в’їзд у центральну пішохідну частину міста виключно зі сторони вулиці Небесної Сотні в робочі дні з 5:00 до 8:00 транспортних засобів:

– що обслуговують підприємства, розташовані цій частині міста;

– громадян, які проживають у цій частині міста;

– позначених розпізнавальним знаком “Інвалід”, якими керують водії-інваліди.

У вечірні години машинам заїздити заборонено – таку корективу до проекту рішення, яку запропонував міський голова Богдан Андріїв, підтримали члени виконкому.

Безперешкодний доступ у центральну пішохідну частину міста встановлено транспортним засобам оперативно-рятувальних служб, екстреної медичної допомоги, патрульної поліції, державної служби з надзвичайних ситуацій, організацій, які здійснюють охоронні послуги, підприємств, які виконують роботи з благоустрою міста, виробничі завдання з попередження аварій, ремонтні та профілактичні роботи.

Відповідно до прийнятого рішення департамент міського господарства Ужгородської міської ради повинен подбати про встановлення відповідних дорожніх знаків та поновити обмежувачі руху.

Управлінню патрульної поліції в Закарпатській області рекомендовано контролювати дотримання водіями та іншими учасниками руху виконання прийнятого рішення.

Прийняли на засіданні також кілька рішень про звернення до суду з поданнями про призначення опікунами. Рішенням також зобов’язано майбутніх опікунів виконувати свої обов’язки відповідно до законодавства.

Дозволи на посвідчення угод про вчинення правочинів від імені дітей щодо майна, право власності або право користування яким мають діти, члени виконкому погодили 10 громадянам. Іншими пунктами рішення припинено опіку над 3-ма неповнолітніми дітьми через смерть опікуна і 3-м призначено опікунів.

Крім того двом ужгородцям погодили видачу дубліката свідоцтва про право власності на нерухоме майно, відповідно, втрачені свідоцтва визнали недійсними, ще одному погодили внесення змін до свідоцтва. Виконати рішення має комунальне підприємство «Архітектурно-планувальне бюро».

Рішенням виконкому також внесли зміни до складу комісії з організації дрібнороздрібної торгівлі – ввели радника міського голови Ростислава Приходька.

Також згідно прийнятого рішення будуть демонтовані самовільно встановлені бетонні блоки на перехресті вулиць Устима Кармелюка, Адольфа Добрянського та на вулиці Яроцькій. Організувати видалення блоків повинні департамент міського господарства спільно з відділом муніципальної інспекції з благоустрою.

Сьогодні на засіданні розглянули і питання про надання паспортів відкритих літніх майданчиків для здійснення підприємницької діяльності на базі стаціонарних закладів ресторанного господарства трьом підприємцям.

Підтримали члени виконкому й проект рішення визнати такими, що підлягають демонтажу, об’єкти зовнішньої реклами ‒ рекламні конструкції «електронний рухомий рядок» на кількох локаціях. Працівники відділу муніципальної інспекції з благоустрою разом із представниками департаменту міського господарства мають повідомити власників цих рекламних конструкцій про необхідність їх демонтажу власними силами у 10-денний термін із дня прийняття рішення. Якщо рішення не буде виконано, рекламоносії демонтують силами комунальних служб міста за рахунок власників об’єктів.

1 of 6