Ужгородським медикам наголосили на необхідності дотримання вимог безпеки щодо зберігання, використання і транспортування кисневих балонів

3 роки ago admin 0

На Закарпатті триває інформаційно-роз’яснювальна робота з питань безпечної експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем у закладах охорони здоров’я. Днями головні державні інспектори Управління Ігор Кос та Андрій Мучичка побували у двох медичних установах обласного центру, зокрема в КНП «Ужгородський міський пологовий будинок» та ЦМКЛ Ужгородської міської ради.

Головна мета такого візиту – запобігти виникненню нещасних випад, пов’язаних з використанням кисню. У ході зустрічі представники Управління Держпраці звернули увагу відповідальних осіб на небезпеки, які можуть виникнути при транспортуванні, зберіганні та використанні кисню. А також пояснили, як діяти, щоб не допустити цього. Окремо йшлося і про проведення інструктажу для працівників, в чиїх обов’язках – обслуговування кисневих балонів та кисневих установок.

Традиційно на завершення зустрічі  керівникам та працівникам медичних закладів  були роздані інформаційно-методичні пам’ятки, розроблені фахівцями Держпраці.