Делегація з Ужгорода перебуває з візитом у німецькому Дармштадті

5 років ago admin 0

Делегація з Ужгорода в рамках проекту SKEW «Пакет для швидкого запуску – Україна” цими днями працює у місті-побратимі обласного центру Закарпаття – німецькому Дармштадті.

Обговорюють спільні ідеї, пропозиції та досвід у різних сферах, нові напрямки розвитку партнерських відносин та проектних пропозицій, концепції проектів, які є намір подавати до розгляду на фінансування в рамках програми «Партнерські проекти для сталого місцевого розвитку» (NAKOPA). Ідеться також про ефективне продовження молодіжних, спортивних та культурних обмінів і співпраці. Німецькі фахівці діляться і досвідом внесення пам’яток до списку об‘єктів спадщини ЮНЕСКО.

Із Ужгорода у Дармштадт поїхали заступник міського голови Олександр Білак, працівниця ужгородського водоканалу Наталія Вітовська, інтегрований експерт із розвитку побратимства Мартін Ройтер, директор ДЮСШ Анатолій Коломоєць, представники ГО “Партнерське об`єднання Дармштадт-Ужгород” Ігор Баран, Вікторія Синьо, Андріана Науменко-Ілющенко, доцент кафедри екології та охорони навколишнього середовища УЖНУ Світлана Делеган-Кокайко, менеджер проектів Вікторія Дзуровчик, координатор проекту “Uzhhorod Modernism”

Ліна Дегтярьова.

У робочих зустрічах із німецького боку беруть участь мер Дармштадта Йохен Парч, начальник відділілу міжнародних та міжкультурних зв’язків мерії Дармштадту Патрісія Латоре, заступник начальника цього відділу Бернд Шефер, президент міжнародних дитячих ігор Торстен Раш, працівники мерії, комунальних підприємств, представники громадських організацій.

Програма перебування передбачає презентації українських проектних концепцій, візити на німецькі комунальні підприємства, що забезпечують місто водою та позбавляють його від сміття.

Заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак провів презентацію – які саме проекти у співпраці з якими партнерами та за яких умов реалізовано в Ужгороді останнім часом, для вирішення яких проблем місто потребує залучення позабюджетних коштів, напрацьованих досвіду та методичних рекомендацій.

1 of 8