Відійшла у Вічність художник обласного театру ляльок Віра Турицька

6 років ago admin 0

VITКомунальний заклад “Закарпатський академічний обласний театр ляльок” Закарпатської обласної ради з глибоким сумом повідомляє, що 4 травня на 64-му році життя внаслідок важкої хвороби відійшла у вічність художник театру, член Національної спілки театральних діячів України Віра Іванівна Турицька.

Віра Турицька закінчила Ужгородський коледж мистецтв ім.А.Ерделі. Багато років працювала художником в Закарпатському обласному українському музично-драматичному театрі, за час роботи створила сценографію та костюми до багатьох вистав, оформляла державні та ювілейні урочистості. З 1993 року перейшла на роботу до Закарпатського обласного театру ляльок, працювала художником-бутафором, художником ігрових ляльок, виконувала обов’язки художника-постановника, тривалий час перебувала на посаді головного художника. Вистави, над якими працювала як художник-постановник, а це “Лелеченя та опудало”, “Усмішка клоуна”, “Підкова на щастя” й інші  займають провідне місце в репертуарі “Бавки”. Маючи великий досвід роботи в театрі, вона щиро передавала його молодим художникам.

Віра Іванівна віддано служила театральному мистецтву, щедро даруючи свій талант глядачам, колегам, друзям. Її душевне тепло та любов до своєї справи залишаться надовго в наших серцях.