Майже 1300 вареників для поранених військових зліпили працівниці та ветеранки Податкової служби Закарпаття

2 тижні ago admin 0


1295! Саме стільки вареників із солодким сиром, а, головне, зроблених з любов’ю й турботою та співами українських пісень, у позаробочий час зліпили працівниці Головного управління ДПС у Закарпатській області та ветеранки ДПС місцевого осередку разом із волонтерками Руху підтримки закарпатських військових.

Щочетверга небайдужі колективи різних державних органів, організацій та активістів приходять в офіс Руху і разом готують велику партію вареників, що стануть смачною стравою для захисників, які лікуються і відновлюються у медичних закладах Ужгорода. Зазвичай волонтерки готують для військових щось оригінальне – те, чого точно не буде в лікарняному меню, але щотижнева мета – по тисячі вареників. Їх спочатку відправляють на заморозку, а уже за кілька днів доставлять у госпіталь.

Тож, коли закарпатським податківцям запропонували підтримати таку ініціативу, вони радо долучилися. До слова, допомогти з приготуванням вареників для поранених військових, які перебувають на лікуванні в обласному центрі Закарпаття, може кожен. Для цього треба зібрати власну невеличку команду із десяти людей та запитати у Руху підтримки закарпатських військових, коли є вільний час. Далі – злагоджена командна робота: волонтери на місці все пояснять, розкажуть і допоможуть – кожен зможе стати частинкою невеликої мануфактури й обрати для себе ту «операцію», яка буде по змозі. Наприклад, або тільки ліпити вареники, або лише вирізати для них кружечки. Словом, тисячу вареників для військових зможе виготовити будь-яка компанія друзів.

За словами волонтерок Руху підтримки закарпатських військових, в Ужгороді вони вирішили ліпити вареники для поранених військових не тільки щоб бійці смакували домашньою їжею, але й відчували підтримку та піклування містян. Сьогодні ми всі однодумці – і військові, і волонтери, у нас один намір – наближати перемогу. І, так, це можна робити й, наприклад, ввечері, ліплячи вареники для наших ЗСУ.

ДПС у Закарпатській області