Укрзалізниця почала будівництво євроколії від Ужгорода до кордону з ЄС

3 тижні ago admin 0


АТ Укрзалізниця розпочало будівництво європейської колії Чоп-Ужгород – один із проєктів стратегічної програми розвитку залізничної інфраструктури для інтеграції України до ЄС.

Реалізація проєкту дозволить запустити прямі пасажирські маршрути по євроколії з Ужгорода до країн Європи. А також здійснювати пересадки з поїздів з усіх регіонів України для подальших подорожей країнами Європи. Про це 11 квітня повідомляє пресслужба “Укрзалізниці”.

За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, євроколія “Чоп-Ужгород” дозволить запустити пряме залізничне сполучення з обласним центром Закарпаття та Віднем, Братиславою, Кошице, Будапештом, Прагою, Бухарестом, Дрезденом та Белградом.

«Будівництво цієї євроколії фінансуватиметься за рахунок грантових коштів ЄС, які «Укрзалізниця» отримала в межах програми Connecting Europe Facility», – зауважив Шмигаль.

Очільник Укрзалізниці Євген Лященко додав, що проєктна документація та ТЕО були розроблені за кошти державного бюджету в 2021-2022 роках. Наразі Укрзалізниця отримала можливість реалізувати цей проєкт в результаті успішної участі у конкурсному відборі проєктів CEF в 2022 році. Загальна сума проєкту 1,3 млрд грн. Термін виконання проєкту складає 14 місяців.

Проєкт будівництва передбачає:

  • Будівництво 22 км залізничної колії європейського стандарту.
  • Реконструкцію штучних споруд, об’єктів та мереж інженерного забезпечення.
  • Оснащення колії двостороннім напівавтоматичним блокуванням та пристроями мікропроцесорної диспетчерської централізації.

Також планується проведення техніко-економічного обґрунтування можливого продовження євроколії від Ужгорода до Львова, що стане важливим кроком для приєднання Львова до двох Європейських Транспортних Коридорів TEN-T – Рейн-Дунайського та Середземноморського.

Укрзалізниця запустила моніторинг квитків з можливістю автовикупу для всіх користувачів

Укрзалізниця протестувала новий сервіс моніторингу квитків з можливістю автовикупу та отримала близько 500 повідомлень із пропозиціями. Компанія відкриває доступ для всіх користувачів застосунку, авторизованих через Дія.Підпис. Автоматична купівля квитків недоступні для поїздів до/з Польщі (крім Інтерсіті+) та прямого поїзда Київ-Відень. 

Відтепер для користувачів, авторизованих через Дія.Підпис, доступний моніторинг двох типів: моніторинг на поїзди, які вже у продажу (з можливістю відстежувати наявність конкретних місць); моніторинг на напрямки (з можливістю відстежувати появу в продажі поїздів між обраними містами). У випадку моніторингу конкретного поїзда також можливо увімкнути функцію автоматичної купівлі квитків. Для цього треба внести дані пасажирів та оплатити замовлення: при активації функції одразу відбуватиметься зняття коштів, а у випадку, якщо моніторинг буде скасований або потрібні квитки не знайдуться, кошти повернуться на картку автоматично.

Коли необхідні квитки будуть знайдені, користувачі отримуватимуть пуш-сповіщення у застосунку (тож перевірте, чи вони увімкнені в налаштуваннях вашого профілю). Якщо активована функція автовикупу, то користувачам приходитиме повідомлення про вже викуплені квитки.

Джерело @

Informator.ua