Понад 15 тисяч дунайських лососів випустили в річки Закарпаття (Фото)

7 місяців ago admin 0

Днями в річки Закарпаття випустили понад 15 тисяч екземплярів цінного та унікального лосося дунайського. Вирощуванням біоресурсу займався рибоводний форелевий завод «Лопушно», що на Буковині. Про це повідомляє Криниця мисливця з посиланням на першого заступника голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.

«15 358 рибин випустили в річки Тересва, Біла Тиса, Чорна Тиса та Теребля, їхня середня вага – 5,23 г. Зариблення водойм області цим видом риби відбулося вже втретє і щоразу кількість випущених екземплярів зростає: у 2021 р. вселили 10 тис., а у 2022 р. – 13 244», – прокоментував Мирослав Білецький.

Варто зауважити, що вилов лосося дунайського, або ж головатиці, заборонений і перебуває під захистом низки природоохоронних організацій. Тому для збереження і збільшення чисельності виду потрібна найсуворіша охорона і штучне розведення.

«У контексті підриву Каховської ГЕС росіянами та колосальних втрат для рибного господарства наповнення водойм новим біоресурсом – важлива справа для підтримки галузі загалом і розвитку її в нашій області зокрема», – наголосив перший заступник очільника краю.