Ужгород –7-ий серед обласних центрів України у рейтингу “Індекс демократичності міст”

5 років ago admin 0

7-ме місце зайняв Ужгород за результатами дослідження “Індекс демократичності міст”, проведеного Українським незалежним центром політичних досліджень.

Експерти оцінювали різні аспекти можливостей доступу місцевих жителів до управління своїми містами – як це відображено в нормативних документах місцевих органів самоврядування, чи запроваджено механізми обговорення проектів рішень, інструменти, як, скажімо, петицій, проектів громадського бюджету, наскільки розвинені електронні сервіси, чи проводиться звітування керівництва і депутатів. Насамперед вивчали статути територіальної громади, регламенти міських рад, положення про постійні комісії, громадські слухання, е-петиції тощо. У кожному з цих інструментів встановлені критерії відповідності кращим стандартам місцевого самоврядування, їх було визначено аж 105 і аналіз проводився саме відповідності цим критеріям.

Дослідження проводилося в травні-серпні цього року в 24-х містах – обласних центрах України. За однаковою кількістю балів Ужгород у рейтингу «сусідить» із Сумами, Черніговом, Івано-Франківськом.

Днями до Ужгородської міської ради Український незалежний центр політичних досліджень надіслав детальний аналіз за всіма критеріями, а також рекомендації, що і як саме ще варто вдосконалити, над чим і продовжать працювати у міській раді.

1 of 1