Безпека поводження з газовими приладами – це важливо!

7 місяців ago admin 0

Газові прилади стали невід’ємною частиною побуту, забезпечуючи комфорт та зручність у щоденному житті як в особистому просторі так і на робочому місці. Неправильне використання або обслуговування газових пристроїв може призвести до серйозних аварій, включаючи пожежі та отруєння газом.

З метою попередження негативних наслідків, що можуть трапитися внаслідок неналежного користування газовими приладами у виробничих та адміністративних приміщення підприємств, установ та організацій, фахівці  Управління інспекційної діяльності у Закарпатській області Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели нараду з відповідальними за газове господарство працівниками Перечинського професійного ліцею та Перечинського територіального центру соціального забезпечення.

Наголосили на необхідності дотримання вимог виробничих інструкцій, інструкцій з питань охорони праці, на необхідності проведення періодичних медичних оглядів, періодичного навчання та перевірки знань з питань охорони праці.

 Звернули увагу також на необхідності вивчення та дотримання Плану локалізації та ліквідації можливих аварійних ситуацій.

   Наприкінці, було вказано на необхідність проведення планово-технічного обслуговування систем газопостачання, заключення договорів на технічне обслуговування цих систем, на необхідності перевірки та прочищення димових та вентиляційних каналів в котельнях та паливних підприємств. Наголошено на важливості дотримання у їх роботі вимог «Правил безпеки систем газопостачання», інших нормативно-правових документів. 

Більше інформації на порталі –  www.pratsia.in.ua