«Вина срібної землі»: відбудеться перший міжнародний конкурс вин на Закарпатті

10 місяців ago admin 0


Цього тижня, 29 червня, на Закарпатті відбудеться незвичайна подія – перший міжнародний конкурс вин під назвою «Вина срібної землі».

Цей конкурс визначний тим, що вперше проводитиметься відповідно до міжнародних стандартів та правил.

Ольга Тоічкіна, голова конкурсної комісії, підкреслює, що їхня мета – привернути максимальну увагу до цього конкурсу, особливо з огляду знаходження  Закарпатської області. Умовою для участі в конкурсі є виключно вирощений на Закарпатті виноград, а не привезений з інших регіонів.

Кожен винороб матиме можливість представити не більше п’яти зразків своїх вин, які оцінюватимуться відповідно до міжнародних стандартів дегустації. Журі конкурсу складатиметься з висококваліфікованих фахівців з дипломами європейського рівня. Організатори використовуватимуть систему блокчейн для забезпечення прозорості та недоторканості оцінок та результатів, що запобігає будь-яким змінам і забезпечує онлайн-режим роботи.

Основною метою цього конкурсу, за словами організаторів, є відображення професіоналізму виноробів та підвищення свідомості про якість закарпатських вин. За останні роки спостерігається значний прогрес в цій галузі, і якість вин, вирощених на Закарпатті, виросла у кілька разів. Конкурс надасть виноробам можливість продемонструвати свою майстерність та представити ще кращі та якісніші вина, що безсумнівно збільшить їх репутацію та стимулюватиме розвиток цієї галузі.

Джерело @

bizagro.com.ua