Суд підтримав позицію податківців щодо відмови у реєстрації податкових накладних на суму 111,1 млн гривень

10 місяців ago admin 0


Одеським окружним адміністративним судом під час перегляду справи № 420/3835/20 за нововиявленими обставинами вирішено залишити без розгляду позовну заяву до Головного управління ДПС у м. Києві, Державної податкової служби України про визнання протиправними та скасування рішень про відмову у реєстрації податкових накладних та зобов’язання зареєструвати податкові накладні в Єдиному реєстрі податкових накладних на загальну суму понад 111,1 млн гривень.

Підставою для перегляду судового рішення за нововиявленими обставинами стала наявність вироку Голосіївського районного суду м. Києва, згідно з яким визнано винним керівника позивача у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 205-1 Кримінального кодексу України, та встановлено, що останній зареєстрував товариство за грошову винагороду, без мети здійснення господарської діяльності.

При цьому з матеріалів справи встановлено, що спірні податкові накладні та всі надані документи підписані саме тією особою, яка в ході кримінального провадження заперечила свою причетність до діяльності товариства та повідомила, що жодних документів, крім реєстраційних, від імені позивача не підписувала та нікого не уповноважувала на це.

Пресслужба Державної податкової служби України