Понад тиждень інспектори Держпраці реалізовували оперативний план заходів по боротьбі з торгівлею людьми

11 місяців ago admin 0

Фахівці Управління інспекційної діяльності в Закарпатській області разом із працівниками відділу міграційної поліції ГУНП впродовж тижня провели понад 20  спільних інформаційних заходів серед суб’єктів господарювання та працівників краю.

Інформували підприємців та робітників про те, як не стати жертвами торгівлі людьми, надавали інформаційні матеріали відповідної тематики. Ознайомлювали  з терміном «торгівля людьми» та поняттями, видами, формами експлуатації людини, які він передбачає.

Також роз’яснювали, що працівники, які не мають належним чином оформлених трудових відносин, позбавляються права на гідні умови праці, захист своїх інтересів у сфері праці, гарантій у соціальному захисті. Наголошували, що незадекларована праця дає працедавцям необмежені можливості тиску на працівників та примушення їх до роботи на умовах роботодавця.

Більше інформації з питань протидії торгівлі людьми, організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони і гігієни праці інспектори радили шукати на порталі